Βραχιόλια με λωρίδες ύφασμα

Δύο πράγματα έχουμε σε αφθονία στο εργαστήρι μας: κομματάκια από υφάσματα (μιλάμε για πολλάαααα κομματάκια) και ρολά από ταινίες (λόγω συσκευασίας προϊόντων για αποστολή μέσω eshop). Είπα λοιπόν να εκμεταλλευτώ και τα δύο και να φτιάξω βραχιόλια με λωρίδες ύφασμα, δες πως!

Βραχιόλια με λωρίδες ύφασμα

Για αρχή συγκέντρωσε τα κομματάκια που σου αρέσουν και ταιριάζουν. Θα χρειαστεί να τα σιδερώσεις για να τα κόψεις πιο εύκολα.

Βραχιόλια με λωρίδες ύφασμα

Υπολόγισε τι διαστάσεις θα έχουν τα υφάσματά σου για να φτιάξεις βραχιόλια με λωρίδες ύφασμα.

Τύλιξε μια μεζούρα στο ρολό ώστε να υπερκαλύπτεται ένα εκατοστό, το δικό μου είναι 9 εκ. Το πλάτος τους θα το κρατήσω στα 2 εκατοστά ώστε να χωρέσουν μπόλικα! Αν θέλεις να ξέρεις πόσα κομματάκια θα χρειαστείς, μέτρα και την περίμετρο και διαίρεσέ την με το φάρδος που αποφάσισες, στο δικό μου είχα περίμετρο 28 εκ. και άρα χρειάστηκα 14 κομματάκια. Ετοίμασα ένα παραπάνω μήπως μου χρειαστεί.

Βραχιόλια με λωρίδες ύφασμα

Απαραίτητο εργαλείο για το κόψιμο των κομματιών είναι ένας χάρακας πάτσγουωρκ και ένας περιστροφικός κόφτης, θα κάνει την ζωή σου πολύ εύκολη και γρήγορη. Όπως βλέπεις στις φωτογραφίες παραπάνω, ευθυγραμμίζεις το τελείωμα του υφάσματος με την διαγράμμιση του χάρακα και κόβεις από την άλλη πλευρά. Το κομμάτι που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να είναι πάντα κάτω από το χάρακα, μην τυχόν σου ξεφύγει ο κόφτης και το κόψεις κατά λάθος.

Βραχιόλια με λωρίδες ύφασμα

Αφού κόψεις τα κομματάκια σου, βάλτα στην σειρά για να μην ψάχνεις τους συνδυασμούς όταν θα έχεις τα χέρια σου στην κόλλα.

Βραχιόλια με λωρίδες ύφασμα

Σε ένα μπωλ βάλε μπόλικη κόλλα και άρχισε να βουτάς ένα ένα τα κομματάκια σου. Πρόσεχε γιατί όταν βρέχεται το ύφασμα μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβεις ποιά είναι η καλή του πλευρά.

Βραχιόλια με λωρίδες ύφασμα

Αφού το περάσεις από την κόλλα, κολλάς τις λωρίδες πάνω στο ρολό και προσέχεις στο εσωτερικό να υπερκαλύπτεις το ύφασμά σου.

Βραχιόλια με λωρίδες ύφασμα

Με τον ίδιο τρόπο τυλίγεις όλο το ρολό και το αφήνεις να στεγνώσει καλά. Μιας και το ρολό είναι χαρτί μπορεί να πάρει και μια ολόκληρη μέρα για να στεγνώσει καλά. Μόλις γίνει αυτό ξαναπέρνα κόλλα άλλη μια φορά για να το σιγουρέψεις.

Βραχιόλια με λωρίδες ύφασμα

Τι λες, όμορφα δεν βγήκαν τα βραχιόλια με λωρίδες ύφασμα;

Δες και άλλη μια ιδέα για εύκολα βραχιόλια στο άρθρο “Ντύσε βραχιόλια με ύφασμα”.

Save

Save

Save

Save

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *