Κέντημα με καρδιές

Μήπως ψάχνεις αφορμή να μάθεις να κεντάς; Η Jill σε ξεκινάει με ένα απλό project και σου δείχνει όσα θέλεις να ξέρεις για αρχή. Και μιας και πλησιάζει και ο Βαλεντίνος, θα στολίσεις και την δημιουργία σου μόλις την τελειώσεις.

Θα χρειαστείς:

  • ύφασμα κεντήματος
  • κλωστές κεντήματος σε διάφορα χρώματα
  • βελόνα και τελάρο κεντήματος

Για αρχή θα πρέπει να χωρίσεις τις κλωστές. Οι κλωστές κεντήματος αποτελούνται από 6 κλώνους, αν την στρίψεις λιγάκι θα δεις τους κλώνους αυτούς να χωρίζονται. Ανάλογα με το πάχος της βελονιάς που θέλεις να πετύχεις, χρησιμοποιείς περισσότερους ή λιγότερους κλώνους. Στο συγκεκριμένο, η Jill χρησιμοποιεί μόνο 2.

Το επόμενο βήμα είναι να βάλεις το ύφασμα στο τελάρο, αυτό θα στο κρατήσει τεντωμένο ώστε να μπορέσεις να κεντήσεις πιο εύκολα. Ξεκινάς το σχέδιο από την πάνω δεξιά γωνία αφήνοντας αρκετό περιθώριο για όλες τις καρδιές.

Αποφάσισε πόσο μεγάλες ή μικρές βελονιές θέλεις. Η Jill παίρνει σαν κανόνα ένα τετράγωνο με 3 τρύπες οριζόντια και 3 κάθετα και κεντάει στις ακρειανές τρύπες, δες στην σελίδα της το σχεδιάγραμμα που θα σε βοηθήσει. Παρακάτω βλέπεις και τις βελονιές που πρέπει να κεντήσεις για το σχέδιο με τις καρδιές.

hearts-embroidery-2

Να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται να κεντήσεις και τους 2 πόντους της σταυροβελονιάς με την μία, μπορείς δηλαδή να κεντήσεις 3 πόντους λοξούς προς τα δεξιά και μετά όλους μαζί τους 3 πόντους προς τα αριστερά. Το μόνο σημαντικό είναι να είναι πάντα η ίδια φορά πάνω, δηλαδή στο παραπάνω παράδειγμα, πάντα θα κάνεις τους πόντους προς τα αριστερά δεύτερους.

hearts-embroidery-1

Όταν τελειώσεις μπορείς να στερεώσεις το κέντημα σε ένα μεγαλύτερο τελάρο και να το κρεμάσεις.

Καλή επιτυχία.

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *