Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από χαρτόκουτα

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από χαρτόκουτα

Ποιός είπε οτι τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά πρέπει να κοστίζουν μια ολόκληρη περιουσία; Εμείς φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από χαρτόκουτα και τα διακοσμήσαμε με μαρκαδόρους edding και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Δες κι εσύ!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια είναι:

  • Χαρτόκουτα
  • Κοπίδι
  • Επιφάνεια κοπής
  • Πατρόν σπιτάκια
  • Μαρκαδόρος edding νερού σε χρώμα λευκό, χρυσό ή ασημί
  • Πιστόλι σιλικόνης και ανταλλακτικά
  • Ριζόχαρτο
  • Χάρακα
  • Ψαλίδι
  • Σελοτέιπ (προαιρετικό)
  • Κεράκι πλαστικό

Το πρώτο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κατεβάσεις το πατρόν από το σπιτάκι και να το κόψεις γύρω γύρω με το ψαλίδι σου. Στη συνέχεια το τοποθετείς επάνω σε κομμάτι από το χαρτόκουτο σου, επάνω σε επιφάνεια κοπής και κόβεις γύρω γύρω.

Θα πρέπει να έχεις από δύο κομμάτια για το μπρος και το πίσω, τα πλαϊνά του σπιτιού και για την στέγη του.

Με ένα μολύβι αντιγράφεις και τα ανοίγματα και προσεκτικά κόβεις και τα παράθυρα και τις πόρτες.

Από την σκουρόχρωμη πλευρά του χαρτονιού και όχι από αυτή που είναι πιο σαγρέ, ζωγραφίζεις με τον μαρκαδόρο νερού edding στο χρώμα της επιλογής σου τα στολίδια του σπιτιού.

Τόνισε τα παράθυρα και τις πόρτες, βάλε φωτάκια, σχέδια που σου αρέσουν και φυσικά διακόσμησε με κεραμίδια και τα κομμάτια της στέγης. Για να πάρεις ιδέες για τα στολίδια μπορείς να κάνεις μια βόλτα και από το internet…

Ήρθε η ώρα για να βάλεις το ριζόχαρτο στα παράθυρα… μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκό ή χρωματιστό, ανάλογα με το γούστο σου. Επίσης, μπορείς να κολλήσεις μεγάλα ενιαία κομμάτια ή να κόψεις μικρότερα και να τα κολλήσεις με σελοτέιπ.

Βάζεις το πιστόλι σιλικόνης στην πρίζα να ζεσταθεί και ετοιμάζεσαι για συναρμολόγηση. Πρώτα κολλάς το μπροστινό κομμάτι του σπιτιού με ένα πλαινό (τα κομμάτια μπορούν να “καβαλάνε” το ένα το άλλο) και προσθέτεις και τα υπόλοιπα δύο. Τέλος, κολλάς τα κομμάτια της στέγης. Εννοείται οτι όλα αυτά τα κάνεις προσέχοντας πολύ τα δάχτυλά σου!

σπιτάκια από χαρτόκουτα

Τα σπιτάκια σου είναι έτοιμα! Όπως βλέπεις στη φωτογραφία, εμείς κάναμε μια λευκή και μια πιο χρωματιστή εκδοχή. Εσύ μπορείς να επιλέξεις αυτή που σου αρέσει.

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από χαρτόκουτα

Τώρα μένει να επιλέξεις που θα διακοσμήσεις τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από χαρτόκουτα και φυσικά να τους βάλεις ένα πλαστικό ρεσώ για να φωτίζουν όμορφα το βράδυ.

Εμείς σου ευχόμαστε καλές γιορτές!

* Τα σπιτάκια αυτά ήταν ένα από τα σεμινάρια που έκανε το ftiaxto.gr μαζί με την edding στη Χειροτέχνικα 2017.

Περισσότερα για τους μαρκαδόρους edding και τις χρήσεις τους μπορείς να βρεις στο άρθρο μας “Μαρκαδόροι χειροτεχνίας από την edding”.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *