Ζωγραφική σε βαμβακερή τσάντα

cotton_bags_introΕίμαστε ακόμη σε καλοκαιρινή διάθεση και σήμερα έχουμε όρεξη να διακοσμήσουμε έυκολα και γρήγορα με απλές βαφές για ρούχα βαμβακερές καλοκαιρινές τσάντες! Και το σχέδιο αφηρημένο, αλλά και όμορφο μαζί! Την ιδέα την βρήκαμε στο Whimseybox και είμαστε σίγουρες οτι θα ενθουσιάσει κι εσένα! Τόσο που σίγουρα δεν θα μπορείς να φτιάξεις μόνο μια…

Τα υλικά που χρειάζεσαι για να ζωγραφίσεις τις βαμβακερές τσαντούλες είναι:

– Βαμβακερές ανοιχτόχρωμες τσάντες (έτοιμες ή μπορείς να τις ράψεις μόνος σου)
– Βαφές για ρούχα σε σκόνη (αυτές που κάνουν για βάψιμο στο χέρι)
– Ένα πλαστικό δοχείο με μύτη
– Χαρτί κουζίνας

Είσαι έτοιμος; Πάμε, λοιπόν!

Πρώτα καλό είναι να πλύνεις καλά την τσάντα σου και να την σιδερώσεις. Στη συνέχεια μπορείς να ετοιμάσεις τη βαφή σου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Επειδή πιθανότατα στις βαφές που κυκλοφορούν στο ελληνικό εμπόριο θα βρεις οδηγίες και αναλογίες για να βάψεις μια ολόκληρη μπουγάδα ρούχα κάνε τους υπολογισμούς σου και φτιάξε μόνο μια μικρή ποσότητα βαφής. Θα χρειαστείς μόνο λίγο και θα είναι κρίμα να χαλάσεις ολόκληρη συσκευασία, εκτός εάν σκοπεύεις να κάνεις ολόκληρη παραγωγή.

Στη συνέχεια βάλε την μπογιά σου μέσα στο πλαστικό δοχείο και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις. Στο άρθρο του Whimseybox δεν αναφέρει κάτι, αλλά εμείς θα σου προτείνουμε να βάλεις μέσα στην τσάντα σου αρκετό χαρτί κουζίνας ή εφημερίδες για να μην σου περάσει το χρώμα από την άλλη πλευρά της τσάντας.

cotton_bags_main
Ακουμπώντας ένα μολύβι ή ένα πινέλο σημάδεψε στο περίπου την μέση της τσάντας σου για να ξέρεις που θα διπλώσεις. Και είσαι έτοιμος να αρχίσεις να δημιουργείς. Με γρήγορες κινήσεις σκόρπισε στο ένα μισό της τσάντας μπόλικο χρώμα. Εάν θέλεις το σχέδιο να ενώνεται στη μέση τότε βάλε μπόλικη μπογιά προς το κέντρο. Όταν είσαι ευχαριστημένος δίπλωσε προσεκτικά την τσάντα στη μέση και άσε την έτσι να στεγνώσει για 30 λεπτά.

Τέλος, άνοιξε την τσάντα σου για να δεις το αποτέλεσμα και με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας “μάζεψε” προσεκτικά ό,τι σταγόνες βαφής μπορεί να έχουν μείνει ακόμη. Η τσάντα σου είναι έτοιμη! Και πάλι ακολούθησε τις οδηγίες για να σταθεροποιήσεις τα χρώματα. Για παράδειγμα το άρθρο τελειώνει προτείνοντας να πλύνεις την τσάντα σου στο πλυντήριο. Προσοχή, λοιπόν, να διαβάσεις πρώτα προσεκτικά τις οδηγίες της βαφής σου.

Προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά και στο άρθρο του Whimseybox γιατί όπως θα διαπιστώσεις και μόνος σου δεν έχει απλές φωτογραφίες, αλλά όλη τη διαδικασία φωτογραφημένη σε βήματα τοποθετημένα όλα μαζί!

Και τώρα που είδες πόσο εύκολο είναι μην διστάσεις να φτιάξεις και άλλες τέτοιες τσάντες σε διάφορα χρώματα!

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Ζωγραφική σε βαμβακερή τσάντα”

  1. απο που μπορουμε να προμηθευτούμε τις βαμβακερες τσαντες σε μικρες ποσοτητες? υπαρχει καποιο καταστημα θεσσαλονικη η καποιο eshop?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *