zdrop: Κρεμαστρο-φωτιστικό

zdrop_introΑν είσαι κι εσύ φαν των γεωμετρικών σχεδίων, που είναι φέτος και της μόδας, τότε θα λατρέψεις αυτό το εύκολο πρότζεκτ. Ακολούθησε τις οδηγίες βήμα προς βήμα και φτιάξε ένα φανταστικό φωτιστικό σε σχήμα οκταέδρου με ιδιαίτερη αισθητική για το χώρο σου με ελάχιστο κόστος και προσπάθεια. Μπορεί να σου φαίνεται πολύπλοκο, αλλά πίστεψέ με δεν είναι. Και το πιο εντυπωσιακό είναι η πρώτη ύλη: το φωτιστικό μας είναι φτιαγμένο από κρεμάστρες από τα χεράκια της zdrop, κατά κόσμον Ελεάννα Κοτσίκου!


Θα χρειαστείς:

– 24 μεταλλικές κρεμάστρες
– ένα πακέτο πλαστικούς σφιγκτήρες καλωδίων
– ένα κοπτάκι

Εγώ βρήκα στο σούπερ μάρκετ πακέτα των 6 κρεμαστρών και πήρα 4 από αυτά. Διάλεξα τις μαύρες για να είναι πιο έντονο το γεωμετρικό αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να προτιμάς κρεμάστρες σε νέον αποχρώσεις για ένα πιο καλοκαιρινό στυλ. Άνετα μπορούν να αξιοποιηθούν και οι μεταλλικές μιας χρήσης για ένα οικολογικό και πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Το βασικό είναι και οι 24 κρεμάστρες σου να έχουν το ίδιο σχήμα. Επίσης μπορείς να προσθέσεις μια παιχνιδιάρικη νότα στο φωτιστικό με χρωματιστούς συνδέσμους που υπάρχουν στην αγορά. Εγώ πάντως επέλεξα τους άσπρους ημιδιαφανείς.

1
Βήμα 1: Πάρε 3 από τις κρεμάστρες και σχηματοποίησε ένα τρίγωνο όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Προσοχή στη φορά των κρεμαστρών για να βγει συμμετρικό το σχέδιο, ε;

2
Βήμα 2: Τώρα δέσε τις πλευρές των τριγώνων στις  γωνίες και στο κέντρο χρησιμοποιώντας τους πλαστικούς συνδέσμους. Επανάλαβε τη διαδικασία με όλες τις κρεμάστρες, ώστε να φτιάξεις 8 τρίγωνα.

3
Βήμα 3: Τώρα έχεις 8 ίδια τρίγωνα, τα οποία θα γίνουν οι πλευρές του πολυέδρου. Πάρε τέσσερα από τα τρίγωνα που  έφτιαξες και βάλτα οριζοντίως το ένα δίπλα στο άλλο όπως δείχνει η φωτογραφία και δέστα μεταξύ τους με δύο συνδέσμους στις πλευρές που ακουμπάνε.

4
Βήμα 4: Σήκωσε τα έτσι ώστε να σχηματίσουν μία πυραμίδα με τετράγωνη βάση και δέσε και τις δύο τελευταίες πλευρές. Τώρα έχεις μια πυραμίδα και πρέπει να φτιάξεις άλλη μία με τα 4 τρίγωνα που έχουν μείνει.

5
Βήμα 5: Ωραία, στο σημείο αυτό πρέπει να έχεις δύο παρόμοιες πυραμίδες με τετράγωνη βάση. Ένωσε τις με έδρα ένωσης τη βάση τους (που σχηματίζεται από τις κάτω πλευρές των τεσσάρων τριγώνων) και σχημάτισε ένα οκτάεδρο!

6
Βήμα 6: Το οκτάεδρό σου είναι έτοιμο! Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κόψεις με το κοπτάκι τις άκρες των πλαστικών συνδέσμων που πετάνε. Φυσικά αν σου αρέσουν τις αφήνεις. 🙂

7
Βήμα 7: Ταράν! Το “κρεμαστροφωτιστικό” σου είναι έτοιμο! Κρέμασε το σαν φωτιστικό οροφής ή κάντο επιδαπέδιο φωτιστικό! Θα μπορούσες επίσης να το καλύψεις με χαρτί ή με ημιδιαφανές πλαστικό. Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει κάπως έτσι από διαφορετικές οπτικές γωνίες:

8
Ελπίζω να εμπνεύστηκες και να το δοκιμάσεις! Μπορεί κανείς να σκεφτεί αμέτρητες δυνατότητες αντικειμένων με τριγωνική πλευρά για περαιτέρω εφαρμογή της ίδιας λογικής. Έχεις καμιά ιδέα;

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο μας

eleannabΗ Ελεάννα Κοτσίκου ή αλλιώς zdrop κατάγεται από τη Σέριφο και το Πήλιο. Σπούδασε αρχιτεκτονική [ΑΠΘ] και πολεοδομία [Msc, TUDelft]. Έχει ζήσει στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Αγγλία, αλλά δεν έχει ταξιδέψει ποτέ εκτός Ευρώπης. Της αρέσουν: το χρώμα, τα διαγράμματα, ο σχεδιασμός σε όλες τις κλίμακες, η θάλασσα, οι εγκαταλελειμμένοι βιομηχανικοί χώροι και ο χορός. Όταν δε σχεδιάζει κατόψεις στον υπολογιστή, φτιάχνει κοσμήματα και καλτσο-τέρατα με τα χέρια της. Γράφει DIY άρθρα για το crafttuts+ και για το savoirville και καμιά φορά γράφει για τον εαυτό της στο τρίτο πρόσωπο.

Δημιουργίες της θα βρείς στο zdrop και στη σελίδα της στο fb.

 

Εάν είσαι κι εσύ craftoblogger, έχεις δηλαδή blog, σου αρέσει να ανεβάζεις εκεί tutorials για διάφορες χειροτεχνίες και θέλεις να δεις και τη δική σου δημιουργία στο Ftiaxto.gr ως φιλοξενούμενος blogger δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί μας με ένα email στο promotion@ftiaxto.gr και να μας στείλεις ένα link με το blog σου!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *