Πως να φτιάξεις σεντόνια με λάστιχο

Πως να φτιάξεις σεντόνια με λάστιχοΈχω ένα σωρό καινούργια σεντόνια που δεν χρησιμοποιώ γιατί δεν έχουν λάστιχο και δεν με βολεύουν. Αποφάσισα λοιπόν να τα κόψω και να φτιάξω σεντονάκια με λάστιχο για την κούνια του μωρού που έρχεται όπου να είναι. Από κάθε σεντόνι έβγαλα 2 μικρά και μου περίσσεψε και ύφασμα για να φτιάξω μικρά πανάκια πλυσίματος, δες παρακάτω πως…

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς ύφασμα διάστασης ίση με το μέγεθος του στρώματος + 20 εκ. σε κάθε πλευρά. Άρα, για το στρώμα της κούνιας που είναι 1,20×0,60 εκ., χρειάστηκα 1,20+0,20+0,20=1,60 x 0,60+0,20+0,20=1,00. Σημείωσε και κόψε από κάθε πλευρά αυτά τα 0,20 εκ. όπως δείχνει η παραπάνω φωτό.

Δίπλωσε εκεί που έκοψες, καλή με καλή πλευρά και κάνε μια ίσια ραφή 1 εκ. μέσα και μια ζιγκ ζαγκ ραφή ακριβώς στο τελείωμα. Κάνε το ίδιο και για τις 4 πλευρές.

Στην ανάποδη πλευρά, δίπλωσε το τελείωμα 2 εκ. μέσα και ράψε με ζιγκ ζαγκ ραφή γύρω γύρω ώστε να δημιουργήσεις μια τσεπούλα για να περάσει το λάστιχο. Άφησε 2 εκ. άραφτα για να περάσεις το λάστιχο με την γνωστή μέθοδο της παραμάνας.

Όταν το λάστιχο περάσει σε όλο το σεντόνι και ξαναφτάσει στην αρχή, τέντωσέ το ώστε να κάνει καλή σούρα και δέσε ένα κόμπο. Κρύψε τον κόμπο μέσα στο τσεπάκι.
Πως να φτιάξεις σεντόνια με λάστιχο Το σεντόνι σου είναι έτοιμο. Ειδικά αν φτιάχνεις για κούνια, καλό είναι το λάστιχο να είναι αρκετά σφικτό ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ελευθερωθεί από το στρώμα.
Αν έχεις περισσεύματα υφάσματος μπορείς να φτιάξεις πανάκια πλυσίματος με διακοσμητικές ραφές!
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Πως να φτιάξεις σεντόνια με λάστιχο”

  1. Τα πανάκια πλυσίματος είναι μικρά πανάκια διαστάσεων περίπου 20χ20 εκ., συνήθως βαμβακερά ή με ότι άλλο ύφασμα προκύψει από το σεντόνια ή άλλα λευκά είδη που θα κόψετε, και που μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε υγρά για να πλένετε το πρόσωπό του μωρού, να το καθαρίζετε όταν το αλλάξετε ή να το σκουπίζετε όταν τρώει. Είναι πολύ βολικά στο ταξίδι.

  2. Ναι το έχω κάνει και εγω, πολύ ωραία ιδέα, μπορείς να βάλεις λάστιχο μόνο στις γωνίες, όχι γύρω γύρω.
    τα πανάκια πλυσίματος τί είναι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *