Πως να φτιάξεις κορδόνια

shoelacesΔεν θα σκεφτόμουν ποτέ να φτιάξω κορδόνια, ευτυχώς το σκέφτηκε και το έκανε η Ashley, γιατί η διαδικασία είναι εύκολη και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό! Τ’ωρα που φτιάχνει ο καιρός, θα μπορέσω να ξαναφορέσω τα starάκια μου και μάλιστα θα φτιάξω κορδόνια για να ταιριάζουν με τα ρούχα μου!

shoelaces-howto

Θα χρειαστείς:

  • 2 λωρίδες ύφασμα πλάτους 5 εκ. και μήκος όσο μακριά θέλεις τα κορδόνια
  • ραπτομηχανή
  • προαιρετικά εργαλείο για ρέλι 25 mm

Αν έχεις το εργαλείο για ρέλι, χρησιμοποίησέ το για να φτιάξεις τις 2 λωρίδες και ράψτες. Αν δεν το έχεις, δίπλωσε τις λωρίδες στην μέση (κατά μήκος), σιδέρωσε και μετά ξαναδίπλωσε κάθε διπλωμένη πλευρά πάλι προς τα μέσα, σιδέρωσε και ράψε.

Το δύσκολο στα κορδόνια είναι το τελείωμα όπου πρέπει με κάποιο τρόπο να “σκληρύνεις” τις άκρες ώστε να περνάνε εύκολα από τις τρύπες του παπουτσιού. Μπορείς να το κάνεις με σελοτέιπ ή κόλλα ή με ραπτομηχανή, όπως έκανε η Ashley. Δίπλωσε την άκρη όσες πιο πολλές φορές μπορείς και στερέωσε με μια καρφίτσα. Βάλτην στην ραπτομηχανή με ραφή ζιγκ ζαγκ, με πλάτος ραφής όσο πιο μεγάλο γίνεται και μήκος όσο πιο μικρό. Έτσι θα είναι σαν να ράβεις σχεδόν επί τόπου. Κάνε μερικές βελονιές, μπορεί να χρειαστεί να τραβήξεις το κορδόνι ώστε να προχωρήσει και να ράψεις περίπου 1 με 2 εκατοστά. Ράψε και λίγο ανάποδα για να το σιγουρέψεις και τα κορδόνια σου είναι έτοιμα!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πως να φτιάξεις κορδόνια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *