Εύκολη φούστα tutu από τούλι

Δεν ξέρω πως ακριβώς συμβαίνει, αλλά όλα τα κοριτσάκια κάποια στιγμή περνάνε τη φάση της μπαλαρίνας/ νεράιδας/ πριγκήπισας. Η μικρή μου ακόμη δεν έγινε 2 χρονών και τρέχει στο σαλόνι φωνάζοντας “μπαλαλίνα”! Και όπως είναι γνωστό όλες οι μπαλαρίνες/ νεράιδες/ πριγκήπισες χρειάζονται μια φούστα από τούλι. Τώρα μπορείς να την φτιάξεις μόνη σου ακολουθώντας τις οδηγίες του blog Rachael Rabbit!

Θα ξεκινούσαμε το άρθρο γράφοντας οτι τώρα που πλησιάζουν οι απόκριες το project αυτό είναι ιδανικό για να φτιάξεις φούστα για κάθε κοριτσίστικη στολή, αλλά μάλλον το έχεις σκεφτεί ήδη. Και δεν θα σε βγάλει μόνο για τις απόκριες, αλλά όλες τις φορές που το κοριτσάκι σου έχει όρεξη να ντυθεί… συνέχεια δηλαδή! Οπότε μη χάνεις άλλο καιρό!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την φούστα από τούλι είναι:

Χοντρό λάστιχο για τη μέση (μέτρα τη μεσούλα της και υπολόγισε. Προσοχή να μη τη σφίγγει πολύ)
Τούλι (υπολόγισε το μήκος που θέλεις να έχει η φούστα. Μπορεί να είναι κοντό για μπαλαρίνα, ή πιο μακρύ για την πριγκήπισα. Άσε τη μικρή σου να επιλέξει. Μπορείς επίσης να διαλέξεις διάφορα χρώματα για πιο όμορφο αποτέλεσμα…)
Διακοσμητικά (προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις στη φούστα κορδέλες, πούλιες κτλ. Όσο όρεξη έχεις τόσο πιο ωραίο θα είναι και το αποτέλεσμα.)
Ψαλίδι ή κοπίδι και επιφάνεια κοπής
Χάρακα

Λοιπόν, το πιο ωραίο με αυτή τη φούστα είναι οτι δεν χρειάζεται κανενός είδους ράψιμο. Όλη η φούστα συναρμολογείται με απλούς κόμπους. Και για να μην σε μπερδεύω αρκεί να ρίξεις μια ματιά στις πολύ αναλυτικές φωτογραφίες του άρθρου στο blog Rachael Rabbit.

Για να σε βοηθήσουμε, η Rachael έφτιαξε τη φούστα της κόρης της ενώνοντας πρώτα τις άκρες του λάστιχου για τη μέση. Εάν επιλέξεις πιο χοντρό λάστιχο θα πρέπει να το ράψεις με το χέρι (ή να κλέψεις με λίγο συρραπτικό). Εάν έχεις πιο λεπτό λάστιχο αρκεί και να το δέσεις κόμπο. Μετά έκοψε πολλές πολλές λωρίδες από το τούλι φάρδους 15εκ. Το μήκος του είπαμε οτι θα το καθορίσεις εσύ. Σε κάθε κόμπο χρησιμοποιήσε 3 λωρίδες τούλι για να είναι πλούσιο. Άρχισε να δένει γύρω από τη μέση τα τούλια με τον τρόπο που φαίνεται στο σχέδιο και μετά άρχισε να προσθέτει ανάμεσα και κορδέλες.

kompos

Το μυστικό για να βγει όσο το δυνατόν πιο φουσκωτή η φούστα είναι να κόψεις τις άκρες από τις λωρίδες τούλι διαγώνια, να γεμίσεις στην κυριολεξία το λάστιχο με κόμπους και να είναι τα τούλια σου κομμένα σε διαφορετικά μήκη και όχι ακριβώς ίδια!

Έτοιμη η φούστα και έτοιμα τα κορίτσια σου για ατελείωτες ώρες χαράς!

Καλή επιτυχία

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *