Πολύχρωμη πλεκτή κουβέρτα

Τι και αν είμαστε στην μέση του γκρίζου χειμώνα, εμείς επιμένουμε χρωματιστά! Βρήκαμε αυτή την πανέμορφη πλεκτή κουβερτούλα στο ravelry.com με οδηγίες από τη Sarah. Είναι super εύκολη η πλέξη αλλά με την απαραίτητη τσαχπινιά για να μην βαριέσαι, δες παρακάτω πως να την πλέξεις!

colourful-blanket-1 colourful-blanket-2

Η Sarah χρησιμοποίησε 11 διαφορετικά χρώματα με 6 σειρές στο καθένα αλλά μπορείς να κάνεις ότι θέλεις εσύ! Το μυστικό είναι σε κάθε αλλαγή χρώματος να πλέξεις 1 καλό και 1 ανάποδο κάθε 5 πόντους, αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή:

Ξεκίνα με 120 πόντους. Πλέξε με το πρώτο χρώμα 6 σειρές πλέξη μους δηλαδή όλο καλοί πόντοι. Άλλαξε χρώμα και σε αυτή την πρώτη μόνο σειρά του δεύτερου χρώματος πλέξε 5 καλούς, 1 καλό, 1 ανάποδο και συνέχισε έτσι για όλη την σειρά. Στις επόμενες 5 σειρές πλέξε ζέρσεϋ. Σημείωσε πως οι πέντε πρώτοι και οι πέντε τελευταίοι πόντοι πλέκονται πάντα μους ώστε η κουβέρτα να μην γυρίζει προς τα μέσα.

Αυτό το project θα σου πάρει λίγο καιρό λόγω μεγέθους αλλά είναι εύκολο και χαλαρωτικό. Καλή επιτυχία!

 

Save

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Πολύχρωμη πλεκτή κουβέρτα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *