Ρολόι από δίσκο βινυλίου

Ρολόι από δίσκο βινυλίου

Ένας απλός και ταυτόχρονα οικονομικός τρόπος για να ανανεώσεις το χώρο σου, είναι με ένα ρολόι τοίχου. Δες πως φτιάχνουμε ρολόι από δίσκο βινυλίου με μηχανισμό από το timemaster.gr.

Τι θα χρειαστείς.

Τα υλικά που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι απλά και με χαμηλό κόστος. Πιο συγκεκριμένα θα χρειαστείς:

Μηχανισμούς ρολογιών μπορείς να βρεις εδώ.
Δείκτες ρολογιών μπορείς να βρεις εδώ.

Ρολόι από δίσκο βινυλίου

Πάρε τον δίσκο βινυλίου και λίμαρε ελαφρά την τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο έτσι ώστε να χωράει η μεταλλική χρυσή βίδα στερέωσης.

Τοποθέτησε την χρυσή βίδα στερέωσης στην τρύπα του βινυλίου ώστε να περάσει από την μια πλευρά στην άλλη. Σε περίπτωση που δεν χωράει, θα πρέπει να λιμάρεις λίγο ακόμα την τρύπα.

Ρολόι από δίσκο βινυλίου

Τοποθέτησε το κρεμασταράκι στην ειδική υποδοχή του μηχανισμού για να μπορεί να κρεμαστεί το ρολόι στον τοίχο.  Στη συνέχεια πέρνα τον άξονα του μηχανισμού μέσα από την χρυσή βίδα που είναι τοποθετημένη στο βινύλιο και βίδωσέ το καλά για να στερεωθεί. Ίσως να χρειαστείς μια μικρή πένσα για καλύτερα αποτελέσματα.

Ρολόι από δίσκο βινυλίου

Τοποθέτησε έναν έναν τους δείκτες. Πρώτα τοποθέτησε τον ωροδείκτη και στη συνέχεια τον λεπτοδείκτη. Τέλος τοποθέτησε κουμπωτά το δευτερόλεπτο. Εάν δεν θέλεις δευτερόλεπτο τοποθέτησε την τάπα.

Ρύθμισε την ώρα χρησιμοποιώντας το κουμπί στο πίσω μέρος του μηχανισμού και τοποθέτησε την μπαταρία. ­­Το ρολόι είναι έτοιμο για να το τοποθετήσεις στον τοίχο και να το θαυμάσουν οι φίλοι σου!

Δες και το αναλυτικό βίντεο:

Στο timemaster.gr θα βρεις ότι χρειάζεσαι για να φτιάξεις τα δικά σου ρολόγια, μηχανισμούς και δείκτες σε πολλά σχέδια, αλλά και έτοιμα ρολόγια για να διακοσμήσεις το σπίτι σου.

timemaster.gr
ΘΗΣΕΩΣ 13
ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΘΗΝΑ, 10562
ΤΗΛ: 2103314468
info@dissios.com

www.timemaster.gr
facebook.com/timemaster.gr
youtube.com/user/dissioscom
pinterest.com/timemaster_gr
instagram.com/timemaster_gr

Δες και άλλη μια ιδέα για να φτιάξεις ένα μεγάλο ρολόι τοίχου με έναν παλιό μηχανισμό και νούμερα από χρωματοπωλείο.

Φτιάξτο
Διαφήμιση

Το άρθρο αυτό είναι διαφημιστικό και μπορεί να περιλαμβάνει και τοποθέτηση κάποιου προϊόντος. Οι διαφημίσεις είναι το βασικό έσοδο του Ftiaxto.gr και ενισχύοντας τους σπόνσορές μας ενισχύεις κι εμάς. Εάν θέλεις κι εσύ να διαφημιστείς στις σελίδες μας στείλε email στο info@ftiaxto.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *