Μπαλώματα από πούλιες

Δύο πράγματα θα πρέπει να συγκρατήσεις για τη φετινή μόδα! Τα μπαλώματα και τις πούλιες! Ναι, η μόδα της δεκαετίας του 80 επιτρέφει πιο δυναμικά από ποτέ και όλα τα περιοδικά χειροτεχνίας του εξωτερικού ξεχειλίζουν από projects με πούλιες και φυσικά με διακοσμητικά μπαλώματα! Εμείς βρήκαμε στο A Pair and a Spare ένα project που συνδυάζει και τα δύο υπέροχα σε ένα βαμβακερό πουλόβερ. Δες πως.

Όταν ο καιρός αποφασίσει να συντονιστεί με το ημερολόγιο θα βγάλουμε επιτέλους τα ωραία μας βαμβακερά πουλοβεράκια που φοριούνται ευχάριστα τις δροσερές ημέρες του φθινοπώρου. Και τότε μπορεί να ανακαλύψουμε οτι 1. έχουν φθαρεί λίγο τα μανίκια στα σημεία του αγκώνα ή οτι 2. το αγαπημένο μας πουλοβεράκι χρειάζεται λιγουλάκι ανανέωση!

Μείνετε ήσυχοι! Έχουμε τη λύση και για τις δύο περιπτώσεις! Στο blog A Pair and a Spare βρήκαμε ένα βήμα βήμα project για να ράψεις τα δικά σου μπαλώματα στα μανίκια του αγαπημένου σου πουλόβερ. Και για να μην είναι ό,τι κι ό,τι, το μπάλωμα είναι διακοσμημένο και με πούλιες! Μέσα στη μόδα δηλαδή!

Πριν κρίνεις ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες… το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο, χωρίς να παραπέμπει στο φουλ λαμπερό κιτς στιλ της δεκαετίας του 80. Μάλιστα το πουλόβερ μεταμορφώθηκε σε πολύ σικ ρούχο για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις.

sequin_patches02

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Το πουλόβερ/ μπλούζα που θέλεις να μεταμορφώσεις/ επιδιορθώσεις
– Χαρτί για πατρόν και μολύβι
– Ύφασμα με κεντημένες πούλιες (προτείνουμε να μην είναι πολύ γυαλιστερές οι πούλιες για να είναι το αποτέλεσμα διακριτικό)
– Ψαλίδι
– Κλωστή σε ασορτί χρώμα και βελόνα

Στη συνέχεια ακολουθείς τις πολύ πολύ καλές φωτοοδηγίες που θα βρεις στο άρθρο του A Pair and a Spare. Όχι οτι χρειάζεται και ιδιαίτερη φαντασία.

Η διαδικασία είναι μετράω, κόβω, ξανακόβω, ράβω ξαναράβω. Με μερικές συμβουλές που καλό είναι να προσέξεις, ειδικά όταν θα ράψεις τα μπαλώματά σου. Θέλει προσοχή στο πως θα κόψεις το ύφασμα με τις πούλιες (μην κόψεις τις πούλιες στη μέση!!!), και όταν θα ράβεις μπορείς να κάνεις μεγάλες βελονιές στο εσωτερικό του μανικιού και μικρές έξω για να μην φαίνονται πολύ!

Από το μαγαζί που θα αγοράσεις το ύφασμα με τις πούλιες μάθε και λεπτομέρειες για το πλύσιμο!

Και εάν ψάχνεις και άλλες ιδέες για μπαλώματα τότε πρέπει οπωσδήποτε να δεις και αυτή την ιδέα για “Μπαλώματα για τα μακρυμάνικά σου”!

Μεγιά σου και καλώς ήρθες στα 80s!!!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

6 σχόλια στο άρθρο “Μπαλώματα από πούλιες”

  1. [quote name=”Βάλια Μπινίκου”][quote name=”sveta”]koritsia sas parakalo voithiste me se kati…. thelo na aro mia raptomixani kai eimai se ena dilima na paro mia mikri (mias kai den ksero tipota apo rapsimo) kai na matho pano se auti kai argotera na paro mia kali i na paro mia kali etsi oste na ta matho ola ekei???????[/quote]
    Κρίμα δεν είναι να την πληρώνεις 2 φορές; Αποκλείεται να μην σου φανεί χρήσιμη πάντως. Αν θέλεις να περιμένεις μέχρι την Δευτέρα που θα ανεβάσουμε το eshop, θα βρεις εκεί Husqvarna ραπτομηχανή από 195 ευρώ.[/quote]
    me katavolepsate…..

  2. [quote name=”sveta”]koritsia sas parakalo voithiste me se kati…. thelo na aro mia raptomixani kai eimai se ena dilima na paro mia mikri (mias kai den ksero tipota apo rapsimo) kai na matho pano se auti kai argotera na paro mia kali i na paro mia kali etsi oste na ta matho ola ekei???????[/quote]
    Κρίμα δεν είναι να την πληρώνεις 2 φορές; Αποκλείεται να μην σου φανεί χρήσιμη πάντως. Αν θέλεις να περιμένεις μέχρι την Δευτέρα που θα ανεβάσουμε το eshop, θα βρεις εκεί Husqvarna ραπτομηχανή από 195 ευρώ.

  3. koritsia sas parakalo voithiste me se kati…. thelo na aro mia raptomixani kai eimai se ena dilima na paro mia mikri (mias kai den ksero tipota apo rapsimo) kai na matho pano se auti kai argotera na paro mia kali i na paro mia kali etsi oste na ta matho ola ekei???????

  4. [quote name=”Βάλια Μπινίκου”][quote name=”Μαρινίκη”]Γεια σας! Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ τη βοήθεια σας…. Είχα μια πολύ ωραία τζιν ολόσωμη σαλοπέττα , την οποία λάτρευα. Όμως σκίστηκε (με ενα μικροατυχηματάκι, ε, μόνη της δεν σκίζεται). Ράφτηκε και πήρα μια γνώμη ότι δεν φαίνεται πολύ άσχημο και ότι το ράψιμο του δίνει μια χάρη τέλος πάντων.. Εγώ όμως ανησυχώ.. τι θα μου προτείνατε να κάνω για να το καλύψω? Θα μπορούσα να κάνω και εγώ ένα τέτοιο μπάλωμα? Πείτε μου την γνώμη σας γιατί μετράει πολύ!!! Ευχαριστώ![/quote]
    Ναι, μπορείς να βάλεις μπάλωμα, σε καταστήματα με είδη ραπτικής μπορείς να βρεις θερμοκολλητικά μπαλώματα – έχουμε βρει και τζην στον Καλυβιώτη – τα οποία μπορείς να τα κόψεις και σε ότι σχήμα θέλεις![/quote]
    Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Μου δώσατε πολύ γρήγορα την απάντηση! Είχα ακούσει για παρόμοια τέτοια μπαλώματα αλλά πιο παλιά και τώρα δεν το σκέφτηκα! Καλές δημιουργίες!

  5. [quote name=”Μαρινίκη”]Γεια σας! Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ τη βοήθεια σας…. Είχα μια πολύ ωραία τζιν ολόσωμη σαλοπέττα , την οποία λάτρευα. Όμως σκίστηκε (με ενα μικροατυχηματάκι, ε, μόνη της δεν σκίζεται). Ράφτηκε και πήρα μια γνώμη ότι δεν φαίνεται πολύ άσχημο και ότι το ράψιμο του δίνει μια χάρη τέλος πάντων.. Εγώ όμως ανησυχώ.. τι θα μου προτείνατε να κάνω για να το καλύψω? Θα μπορούσα να κάνω και εγώ ένα τέτοιο μπάλωμα? Πείτε μου την γνώμη σας γιατί μετράει πολύ!!! Ευχαριστώ![/quote]
    Ναι, μπορείς να βάλεις μπάλωμα, σε καταστήματα με είδη ραπτικής μπορείς να βρεις θερμοκολλητικά μπαλώματα – έχουμε βρει και τζην στον Καλυβιώτη – τα οποία μπορείς να τα κόψεις και σε ότι σχήμα θέλεις!

  6. Γεια σας! Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ τη βοήθεια σας…. Είχα μια πολύ ωραία τζιν ολόσωμη σαλοπέττα , την οποία λάτρευα. Όμως σκίστηκε (με ενα μικροατυχηματάκι, ε, μόνη της δεν σκίζεται). Ράφτηκε και πήρα μια γνώμη ότι δεν φαίνεται πολύ άσχημο και ότι το ράψιμο του δίνει μια χάρη τέλος πάντων.. Εγώ όμως ανησυχώ.. τι θα μου προτείνατε να κάνω για να το καλύψω? Θα μπορούσα να κάνω και εγώ ένα τέτοιο μπάλωμα? Πείτε μου την γνώμη σας γιατί μετράει πολύ!!! Ευχαριστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *