SCRAP-The School and Community Reuse Action Project

scrapMία οργάνωση με αποστολή την προώθηση της δημιουργικής ανακύκλωσης και χρήσης υλικών έρχεται να μας υπενθυμίσει με τις δραστηριότητές της, πώς μπορούμε να κάνουμε τέχνη “from scrap”.

Μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, την εξασφάλιση χορηγιών και τη διάθεση υλικών, η οργάνωση «SCRAP» προσφέρει στην κοινότητα του Portland διασκεδαστικά μαθήματα για δημιουργίες crafts και τέχνης.

Κάθε μήνα, λειτουργούν 2 εργαστήρια για παιδιά και 2 για ενήλικες. Διοργανώνονται άλλωστε και θεματικά εργαστήρια, ενώ δεν λείπουν και οι εκθέσεις για την παρουσίαση των έργων του «SCRAP» .

Η οργάνωση έχει αναλάβει και παραδίδει μαθήματα σε δασκάλους και μαθητές σχολείων της κοινότητας του Portland για το πώς μπορούν να αξιοποιούν χρησιμοποιημένα υλικά για να τα μετατρέψουν σε κάτι καινούριο, χρήσιμο και δημιουργικό. Επιπλέον, ενθαρρύνει τοπικούς καλλιτέχνες να αξιοποιήσουν χρησιμοποιημένα αντικείμενα που έχει συγκεντρώσει το «SCRAP»  και διοργανώνει εκθέσεις για την παρουσίαση τους.

Είναι πραγματικά μία αξιόλογη πρωτοβουλία που αξίζει τον κόπο να μιμηθούν οι τοπικές κοινότητες στην Ελλάδα. Ήδη είδαμε κάποιο ανάλογο πρόγραμμα στο Δήμο Βριλησίων, όμως σίγουρα υπάρχει χώρος και κίνητρα για πολύ μεγαλύτερη κινητοποίηση.

Μας αρέσει
Νατάσα Λιανοπούλου

Η Νατάσα είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ftiaxto.gr όταν αυτό πρωτοξεκίνησε το 2007. Ξεκίνησε την "καριέρα" της στο χειροποίητο με το πλέξιμο και συνέχισε με το κόσμημα, το οποίο συνεχίζει ακόμη και σήμερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *