Ιδέες για ρομαντική βάφτιση που θυμίζει Παρίσι

Ένα από τα πράγματα που μας ζητάτε πολύ συχνά είναι ιδέες για να κάνετε μόνοι σας όσα χρειάζονται για τη βάφτιση του παιδιού σας. Κι εμείς χατήρι δεν χαλάμε…

Με αφορμή τη συνεργασία μας με την El Deco που έχει πραγματικά μεγάλη ποικιλία σε οτιδήποτε χρειαστείς για τη διοργάνωση του γάμου ή της βάφτισης σκεφτήκαμε να σου προτείνουμε ιδέες για μια ρομαντική κοριτσίστικη βάφτιση με θέμα το Παρίσι.

Έτσι, κάναμε τη βόλτα μας στο κατάστημα της El Deco και συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα υλικά και διακοσμητικά για να φτιάξουμε την δικιά μας λαμπάδα, μπομπονιέρες και μαρτυρικά. Τα χρώματα που επιλέξαμε για το concept της βάφτισης είναι ένα πρωτότυπο ροζ τριανταφυλλί, μπεζ και μαύρο.

romantiki-vaftisi-2

Τα υλικά που προμηθευτήκαμε από την El Deco είναι:

Επιπλέον, βάφτιση χωρίς τα παρακάτω δεν γίνεται, οπότε τα προμηθευτήκαμε και αυτά από την El Deco:

Και για να φτιάξεις όλα τα παραπάνω θα χρειαστείς:

  • Ψαλίδι
  • Πιστόλι σιλικόνης με ανταλλακτικά
  • Βελόνα
  • Κλωστή σε ασορτί χρώμα

romantiki-vaftisi-8

Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα. Για να φτιάξεις τις μπομπονιέρες, που είναι και αυτές που συνήθως δίνουν το γενικότερο ύφος και στιλ της βάφτισης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα ραμμένα πουγκιά, να βάλεις μέσα τα κουφέτα και στη συνέχεια να επιλέξεις ένα ξύλινο κρεμαστό διακοσμητικό που να ταιριάζει με το concept της βάπτισης. Εμείς προσθέσαμε για περισσότερο χρώμα και ένα στρογγυλό πουά μαντήλι που το διπλώσαμε στα 4. Τέλος, επιλέγεις και 2-3 διαφορετικές κορδέλες ή τρέσσες για να δέσεις το πουγκί και να κρεμάσεις και το διακοσμητικό, ώστε να δείχνει το αποτέλεσμα πιο πλούσιο. Εμείς επιλέξαμε και τρέσσες δαντέλα που έδενε πολύ όμορφα με το ρομαντικό ύφος.

romantiki-vaftisi-9

Αφού ολοκληρώσαμε με την μπομπονιέρα, σειρά είχε η λαμπάδα. Σε πρώτη φάση μπορείς να τυλίξεις τη λαμπάδα με το ύφασμα που έχουν και οι μπομπονιέρες για να το δέσεις αισθητικά, όπως και καλό είναι να έχεις το ίδιο ή παρόμοιο διακοσμητικό στοιχείο σε μεγάλο μέγεθος για να κρεμάσεις επάνω της. Έτσι, σίγουρα δένει το όλο θέμα.

Μας έλειπε όμως και κάτι μεγαλύτερο και εντυπωσιακό για να συμπληρώσει το σύνολο. Και μιας και είχαμε τα έτοιμα κομμένα πουά μαντήλια αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο διακοσμητικό λουλούδι σαν αυτά που είχαμε βρει πριν αρκετά χρόνια. Το λουλούδι έγινε με κόλλα σιλικόνης, αλλά μπορείς αν θες να το ράψεις και στο χέρι. Επιπλέον είναι και πολύ όμορφο διακοσμητικό για να το κρατήσει μετά η μαμά στο δωμάτιο του παιδιού! Εννοείται οτι την λαμπάδα συμπληρώνουν οι μπόλικες κορδέλες και τρέσσες που κρέμονται μέχρι την βάση της.

romantiki-vaftisi-7

Τέλος, έμεναν τα μαρτυρικά που συνήθως προβληματίζουν αρκετό κόσμο. Μιας και το concept της βάφτισης είναι ρομαντικό επιλέξαμε τα μαρτυρικά να γίνουν με λουλούδια γιο γιο.

Μας βόλεψε πολύ το γεγονός οτι τα πουά μαντήλια ήταν κομμένα στο σωστό μέγεθος και έτσι δεν χρειάστηκε να κόψουμε εμείς ύφασμα.

romantiki-vaftisi-3

Για να φτιάξεις κι εσύ μαρτυρικά γιό γιό παίρνεις βελόνα και μονή κλωστή και κάνεις μια αραιή ραφή γύρω γύρω από το στρογγυλό σου ύφασμα. Εάν στην αρχή δεν σου κάθεται η πρώτη ραφή μπορείς να τη στερεώσεις με έναν επιπλέον κόμπο.

romantiki-vaftisi-4

Αφού κάνεις έναν ολόκληρο κύκλο σουρώνεις προσεκτικά την κλωστή, ώστε κλείνοντας να σχηματιστεί ένα λουλούδι, όπως στη φωτογραφία. Στερεώνεις με μερικές βελονιές στο κέντρο του λουλουδιού. Προσοχή να μην ράψεις και από κάτω! Δεν κόβεις ακόμη την κλωστή σου!

romantiki-vaftisi-5

Χωρίς να κόψεις την κλωστή περνάς και το σταυρουδάκι από τη βελόνα και το στερεώνεις επάνω στο γιό γιό χωρίς όμως να το κολλήσεις εντελώς επάνω στο ύφασμα. Μπορείς εάν θέλεις να βάλεις και ματάκι.

romantiki-vaftisi-6

Τέλος, με το πιστόλι σιλικόνης κρύβεις το κέντρο του λουλουδιού με ένα ασορτί κουμπάκι! Έτοιμο το μαρτυρικό! Μην ξεχάσεις στην πίσω πλευρά να ράψεις καρφίτσα για να μπει στο πέτο των καλεσμένων σου.

romantiki-vaftisi-10

Εννοείται οτι οι ιδέες αυτές μπορούν να συνεχιστούν και στα υπόλοιπα στοιχεία της βάφτισης, όπως στα ρουχαλάκια, στη διακόσμηση της εκκλησίας, στο τραπέζι, το κουτί με τα βαφτιστικά κτλ.

romantiki-vaftisi-11

Μάλιστα αυτό που μας αρέσει περισσότερο είναι οτι το concept αυτό με μια αλλαγή στο χρώμα, μπορεί πολύ εύκολα να προσαρμοστεί και σε μια αγορίστικη βάφτιση.

Ελπίζουμε να σου δώσαμε αρκετές ιδέες για να πάρεις την απόφαση να κάνεις τη δικιά σου θεματική βάφτιση με υλικά από το Εl Deco!

 

Χορηγός άρθρου

El Deco
Ανθέων 22, Άνω Πατήσια, Αθήνα (Μόλις 100 μέτρα από το σταθμό ΗΣΑΠ)
Τηλ: 210 2584654
Fax: 210 2522978
site: www.eldeco.gr
e-mail: info@eldeco.gr

Φτιάξτο
Διαφήμιση

Το άρθρο αυτό είναι διαφημιστικό και μπορεί να περιλαμβάνει και τοποθέτηση κάποιου προϊόντος. Οι διαφημίσεις είναι το βασικό έσοδο του Ftiaxto.gr και ενισχύοντας τους σπόνσορές μας ενισχύεις κι εμάς. Εάν θέλεις κι εσύ να διαφημιστείς στις σελίδες μας στείλε email στο info@ftiaxto.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *