Χαλάκι από ορειβατικό σκοινί

Τελικά οι ιδέες για να φτιάξεις πράγματα από απροσδόκητα υλικά δεν τελειώνουν ποτέ! Όπως αυτό το πολύ όμορφο πατάκι από ορειβατικό σχοινί και τεχνική μακραμέ!

Θα χρειαστείς:

  • Σχοινί ορειβασίας σε χρώμα της επιλογής σου
  • Βάση από φελιζόλ ιδανικά στο μέγεθος που θέλεις να είναι το χαλάκι σου (μπορείς να το σκεπάσεις και με κάποιο μαλακό ύφασμα για να δουλεύεις επάνω του)
  • Μεγάλες καρφίτσες (σαν αυτές που χρησιμοποιούμε στο patchwork)
  • Ψαλίδι
  • Αναπτήρα

Το άρθρο αυτό αρχικά το βρήκαμε στο Easy Fresh Ideas, αλλά τελικά είναι ρώσικο άρθρο από το Marrietta.ru

Ακόμη και εάν δεν μιλάς ρώσικα (ούτε εμείς μιλάμε), μπορείς από τις φωτογραφίες να καταλάβεις πως ακριβώς να φτιάξεις το χαλάκι σου. Και πως να το κλείσεις, που είναι το πιο σημαντικό.

macrame-xalaki-mesa

Δυστυχώς, δεν έχουμε να σου δώσουμε πιο ακριβείς οδηγίες, όπως π.χ. πόσο μακριά πρέπει να κόψεις τα κορδόνια για να σου φτάσουν, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να σε βοηθήσουμε είναι να σε στείλουμε σε αυτό εδώ το site, όπου με βάση τις διαστάσεις που θέλεις να έχει το τελικό σου προϊόν και το πάχος που έχει το κορδόνι σου μπορείς να υπολογίσεις το μήκος που θα χρειαστείς.

Ελπίζω να φτιάξεις τα πιο όμορφα πατάκια για τις βεράντες φέτος!

 

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *