Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016: Επιτέλους έφτασε!

Λίγες μέρες έμειναν για τη Χειροτέχνικα, τη μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας και DIY που θα ανοίξει τις πόρτες της για πρώτη φορά φέτος και σε ανοιξιάτικη version, 1 έως 3 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Θα σε δούμε εκεί!

Στο πλαίσιο της ανοιξιάτικης διοργάνωσης, άντρες, γυναίκες και παιδιά θα μπορούν να αγοράσουν τον εξοπλισμό τους απο τους καλύτερους προμηθευτές υλικών, εργαλείων και βιβλίων για τις δημιουργίες τους, αλλά και να μάθουν τις τελευταίες τάσεις για το χειροποίητο και το DIY.

Στη Χειροτέχνικα Άνοιξη θα βρεις πλήθος από υλικά και εργαλεία όπως: υλικά DIY, ζωγραφικής, decoupage και hobby, υλικά πλεξίματος και ραπτικής, υλικά και εργαλεία για χειροποίητα κοσμήματα, υλικά συσκευασίας, είδη διακόσμησης, εργαλεία κήπου, σκεύη και εργαλεία ζαχαροπλαστικής, είδη χρωματοπωλείου, εργαλεία, κτλ.

xeirotexnika-anoixi-1

Θα λειτουργούν 3 διαδραστικοί χώροι σεμιναρίων για ενήλικες, ώστε όλοι να έρθουν σε επαφή με το χειροποίητο και τον τρόπο επεξεργασίας των υλικών. Δες αναλυτικά το πρόγραμμα της Αίθουσας Παρουσιάσεων, του Craft Room και του DIY Room και διάλεξε τι θέλεις να παρακολουθήσεις μέσα στο 3ήμερο. Για να κλείσεις τη θέση σου θα πρέπει να εγγραφείς επιτόπου στον υπεύθυνο της κάθε αίθουσας.

Ενδεικτικά, σεμινάρια και παρουσιάσεις που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει δωρεάν:

  • Παρουσιάσεις υλικών και τεχνοτροπιών, όπως το decoupage, ζωγραφική σε ύφασμα, υγρό γυαλί, origami, scrapbooking και τεχνικές παλαίωσης.
  • Δημιουργία και διακόσμηση αξεσουάρ και κοσμημάτων απο διάφορα υλικά (π.χ. δέρμα, πλεκτά κλπ), αλλά και πασχαλινές δημιουργίες.
  • Δημιουργία καλλυντικών
  • Κατασκευή μικροεπίπλων, επεξεργασία ξύλου, πηλού, γυαλιού
  • Ζυθοποίηση στο σπίτι
  • Κατασκευή μικρής ανεμογεννήτριας
  • Δημιουργία 3d printer

Εκτός όμως απο τα σεμινάρια για τους ενήλικες, τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν πλήθος παιδικών εργαστηρίων χειροτεχνίας στο Krafty Kids Corner, όπως να φτιάξουν χαρτοκατασκευές, να ανακυκλώσουν υλικά, να φτιάξουν λαμπάδες, να ζωγραφίσουν, να φτιάξουν σαπούνια και να δημιουργήσουν ευφάνταστες κατασκευές. Οι συμμετέχοντες στα παιδικά εργαστήρια: Amanda’s Handmade Creations, Artfygio, Play & Action, Ευπαλίνος, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Μαγεμένη Πυξίδα, Τα μανταλάκια.

Όλο το πρόγραμμα σεμιναρίων και παρουσιάσεων θα το βρείτε στο www.xeirotexnika.gr.

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να συναντηθούν με τους ενδιαφερόμενους του ίδιου χόμπυ, να ανταλλάξουν γνώμες και εμπειρίες, αλλά και να αγοράσουν λιανική και χονδρική.

guiness-main-final

Και για να μην ξεχνιόμαστε, στα πλαίσια της Χειροτέχνικα επιχειρούμε με την υποστήριξη του καταστήματος KANGAROO να σπάσουμε το ρεκόρ Γκίνες πλεξίματος με βελονάκι. Εάν αγαπάς το πλέξιμο με το βελονάκι έλα το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 16:00 για να πλέξουμε ταυτόχρονα για 15 λεπτά και να κατακτήσουμε τον τίτλο!

Ακόμη, οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν χειροποίητα είδη για το σπίτι, στο Handmade dreams: Home edition, μια συνεργασία της Χειροτέχνικα με τους χειροτέχνες.

Οι Συμμετέχοντες ανακοινώθηκαν και θα τους βρείτε αναλυτικά στο www.xeirotexnika.gr.

Μη χάσετε και φέτος τη μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας και DIY, με ποικιλία συμμετεχόντων αλλά και πλήθος απο δωρεάν παρουσιάσεις και workshop. Γιατί στη Χειροτέχνικα… Το βλέπεις, το παίρνεις, το φτιάχνεις!

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΑΝΟΙΞΗ 2016

Πότε: 1 έως 3 Απριλίου 2016
Που: Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
Είσοδος στο χώρο: 2,5 ευρώ/ άτομο, ΑΜΕΑ δωρεάν.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου

xorigoi-xeirotexnika

Αυτό το άρθρο που διαβάζεις γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στο Ftiaxto.gr πριν από αρκετό καιρό και ενδέχεται κάποια από τα πράγματα που αναφέρει να μην ισχύουν πια. Έχε το νου σου, λοιπόν!
Τι συμβαίνει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016: Επιτέλους έφτασε!”

  1. Γεια σας. Μέχρι τώρα είχα επισκεφθεί όλες τις εκθέσεις χειροτέχνικα στην Αθήνα παρά το γεγονός ότι θεωρούσα υπερβολή το να πληρώνει κανείς είσοδο.Γνωριζω ότι οι συμμετέχοντες πληρώνουν για να έχουν περίπτερο στην έκθεση επομένως οι διοργανωτές είναι καλυμμένοι οικονομικά.Όταν είδα ότι σε αυτή την έκθεση το ένα ευρώ της εισόδου έγιναν δυόμιση -απαράδεκτο σε περιόδους οικονομικής κρίσης -αποφάσισα τόσο εγώ όσο και οι φίλες μου να μην επισκευθούμε την έκθεση. Νομίζω ότι πρέπει να το λάβετε υπόψη σας.
    Με εκτίμηση Κατερίνα Αλυματήρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *