Πλεκτό μενταγιόν με πέτρα

Έχω άπειρες πέτρες! Ειλικρινά, η καλύτερη ώρα της παραλίας για μένα είναι όταν σηκώνομαι και κάνω βόλτες πάνω κάτω με την ελπίδα να βρω αυτή την μια και μοναδική πέτρα και στάνταρ επιστρέφω από διακοπές με 5 κιλά βαρύτερη βαλίτσα (γιατί είναι όλες μοναδικές!). Γι’ αυτό και χάρηκα πολύ που βρήκα την παρακάτω τεχνική στο Lune’s Blog, δες και εσύ πως να φτιάξεις πλεκτό – τύπου macrame – μενταγιόν με πέτρα και νήμα!

macrame-stone-1

Θα χρειαστείς μια εντυπωσιακή πέτρα, νήμα της επιλογής σου, ψαλίδι και κόλλα στιγμής.

Κόψε και ένωσε με ένα κόμπο 8 με 10 κομμάτια νήματος. Κόλλα τον κόμπο πάνω στην πέτρα – για να μην σου κουνιέται –  και μοίρασε σε ίσες αποστάσεις τα νήματα γύρω από την πέτρα. Ξεκίνα να κάνεις κόμπο με 2 κοντινά νήματα για να σχηματίσεις την πρώτη σειρά του διχτιού. Για την δεύτερη σειρά, δέσε κόμπο το δεύτερο νήμα του κούμπου με το πρώτο νήμα του επόμενου κόμπου – νομίζω στην παραπάνω φωτογραφία καταλαβαίνεις εύκολα τι πρέπει να κάνεις.

Συνεχίζεις μέχρι να καλύψεις όλη την πέτρα. Όταν φτάσεις στο τέλος, μοίρασε τα νήματα σε 2 μέρη και πλέξε μια κοτσίδα σε κάθε μέρος μέχρι να τελειώσει το νήμα. Κάνεις κόμπο σε κάθε μέρος και μπορείς να προσθέσεις μια αλυσίδα για να φτιάξεις το κολιέ σου ή αν έχεις αρχίσει με αρκετά μακρυά νήματα μπορείς απλά να δέσεις τα 2 μέρη μαζί και είναι έτοιμο! Με γειά!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

4 σχόλια στο άρθρο “Πλεκτό μενταγιόν με πέτρα”

  1. Υπάρχει κάποιος τρόπος να πλέξουμε κλωστή γύρω από πέτρα αλλά να μην έχουμε κάνει κόμπο στην άκρη, να είναι σαν “καλαθάκι” ??

  2. έχω άπειρες πέτρες με τρύπα ….μικρές ….μεγάλες …… κάθε είδους πέτρα που τις λατρεύω ……
    η ιδέα αυτή είναι τέλεια ….θα την πραγματοποιήσω !!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *