Ξύλινες επιφάνειες κοπής

cutting_boardsΞέρω οτι το project αυτό είναι μάλλον εξειδικευμένο, αλλά να μην ικανοποίησουμε και όσους αγαπούν το ξύλο και έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να το δουλέψουν; Μάθαμε, λοιπόν, κι εμείς από την Centsational Girl οτι είναι μάλλον απλό να φτιάξεις από το μηδέν τις δικές σου επιφάνειες κοπής για την κουζίνα σου στο σχέδιο που σου αρέσει! Δες κι εσύ πως!

Αυτό που χρειάζεσαι για να στεφτεί το εγχείρημά σου να φτιάξεις τις δικές σου επιφάνειες κοπής είναι το σωστό κομμάτι ξύλο και τα σωστά εργαλεία.

Θα χρειαστείς λοιπόν:

– Ένα μεγάλο χοντρό κομμάτι ξύλο, ανθεκτικό και χωρίς πολλούς ρόζους. Η Centsational Girl χρησιμοποίησε πεύκο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις τους ειδικούς.
– Κόφτης/ πριόνι για ξύλο (μπορείς να ζητήσεις να στο κόψουν)
– Χαρτόνι για το πατρόν σου
– Γυαλόχαρτό χοντρό και ψιλό (80 και 220 αντίστοιχα)
– Λάδι ειδικό για ξύλο και φυσικά για επιφάνεια που θα έρχεται συνέχεια σε επαφή με φαγητό. Μάθαμε οτι υπάρχει ειδικό λάδι που περνάνε και τους ξύλινους πάγκους στις κουζίνες. Ρώτα και έναν μαραγκό ή αναζήτησέ το online.

Αυτά… η διαδικασία είναι μάλλον αυτονόητη, αν και θα σε βοηθήσουν πολύ και οι φωτογραφίες του άρθρου στο Centsational Girl. Μπορεί να σου φαίνεται βουνό όλο αυτό, όμως είναι σίγουρο οτι όταν βρεις τα υλικά σου το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Είναι και το ιδανικό δώρο για καινούργιο σπίτι!

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Ξύλινες επιφάνειες κοπής”

  1. To καλύτερο ξύλο για σανίδα κοπής είναι από ευκάλυπτο, σύμφωνα με φίλο μαραγκό. Πολλές φορές μπορείς να βρεις κορμούς από ευκάλυπτο και στους δρόμους τις Αθήνας, όταν οι κηπουροί κόψουν κάποιο δέντρο. Έτσι βρήκα το δικό μου ξύλο και το πήγα να μου το κόψουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *