Μπωλ από δίσκο βινυλίου

vinyl-bowlΈχεις δίσκους βινυλίου αλλά όχι πικάπ; Στο instructables.com βρήκαμε το κατάλληλο project για σένα, πως να φτιάξεις μπωλ από δίσκους βινυλίου.

Η βασική ιδέα είναι πως ζεσταίνεις τον δίσκο ώστε να μαλακώσει και για να μπορέσεις να του δώσεις καινούργιο σχήμα.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον φούρνο, ένα φλόγιστρο ή να τον ρίξεις σε βραστό νερό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέξεις να μην τον παραζεστάνεις και λιώσει.

Στις οδηγίες που βρήκαμε, ο Ed Lewis μας δείχνει 2 σχέδια με την τεχνική του φούρνου. Βάζεις λοιπόν τον δίσκο στον φούρνο στους 100C για μερικά λεπτά. Μόλις μαλακώσει ο δίσκος τον βγάζεις και μπορείς να το τον τοποθετήσεις μέσα σε ένα άλλο μπωλ για να πάρει σχήμα. Ή μπορείς να γυρίσεις το μπωλ ανάποδα και να απλώσεις τον δίσκο εξωτερικά (με αυτό τον τρόπο φτιάχνεις μεγαλύτερο μπωλ).

Για το δεύτερο σχέδιο κάνεις τομές στον δίσκο και τον βάζεις στο φούρνο πάνω σε ένα άδειο κουτάκι αναψυκτικού.

Αν δεν σου πετύχει με την πρώτη, μην ανησυχείς, μπορείς να τον ξαναβάλεις στον φούρνο και θα ξαναμαλακώσει. Πρόσεχε κάθε φορά μην τον λιώσεις και μην καείς.

Μόλις κρυώσει μπορείς να τον πλύνεις για να βάλεις μέσα τα φρούτα σου!

vinyl-bowl-1

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Μπωλ από δίσκο βινυλίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *