Υφασμάτινα λουλούδια χωρίς ράψιμο

fabric_flowers_nosewΈνα από τα πράγματα που είμαι σίγουρη οτι όλες θέλετε να μάθετε να φτιάχνετε είναι υφασμάτινα λουλούδια που δεν χρειάζονται ούτε βελόνα και κλωστή, αλλά ούτε και ραπτομηχανή. Είναι πολύ της μοδός αυτόν τον χειμώνα αυτές οι πανέμορφες στέκες για τα μαλλιά με υφασμάτινα λουλούδια από χειμωνιάτικα υφάσματα. Μήπως αντί να τα αγοράζεις ήρθε η ώρα να μάθεις να τα φτιάχνεις μόνη σου; Δες το tutorial της Mamamonster!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τα υφασματά σου και να συγκεντρώσεις τα υλικά σου για να αρχίσεις τις λουλουδοκατασκευές!

Τα υφάσματα που θα επιλέξεις μπορούν να είναι από όποιο είδος και ποιότητα θέλεις. Μάλιστα η MamaMonster λέει πως προτιμά τα υφάσματα που ξεφτάνε έυκολα στις άκρες τους όπως τα σιφόν, τα μεταξωτά, τα βαμβακερά και γενικά ό,τι σου βρίσκεται στα υφασματά σου, σε χρώματα που να σου ταιριάζουν και να σου αρέσουν φυσικά.

Ακολούθησε τις φωτο-οδηγίες της MamaMonster και κόψε το ύφασμά σου σε λωρίδες μακριές ή κοντές ανάλογα με το μέγεθος του λουλουδιού που θέλεις να φτιάξεις. Κάνε το πρώτο και μετά θα μπορείς να υπολογίσεις περίπου πόσο μακριές λωρίδες χρειάζεσαι. Κάθε λωρίδα την διπλώνεις στη μέση και κάνεις έναν ωραίο μεγάλο κόμπο. Αυτός ο κόμπος είναι και το κέντρο του λουλουδιού σου.

Μετά όπλισε το glue gun σου (πιστόλι με κόλλα σιλικόνης) και άρχισε να “χτίζεις” με το ύφασμα και την κόλλα σου γύρω από τον κόμπο, τυλίγοντας τις δύο λωρίδες ύφασμα και γύρω τη μια από την άλλη. Προσοχή με την κόλλα γιατί καίει αφενός και αφετέρου αφήνει σημάδια στο ύφασμα. Προσπάθησε να βάζεις κόλλα στο εσωτερικό των πτυχών που δημιουργείς τυλίγοντας το ύφασμα γύρω γύρω. Όταν πλησιάζεις στο τέλος κράτα μια ακρούλα χωρίς να την κολλήσεις για να έχεις περιθώριο να την γυρίσεις από την κάτω πλευρά του λουλουδιού και να την στερεώσεις για να μην φαίνεται.

Τατάν! Τα λουλούδια σου είναι έτοιμα. Μπορείς να τα βάλεις επάνω στις στέκες σου, στις τσάντες σου, στο πέτο σου σαν καρφίτσες κτλ κτλ…

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Υφασμάτινα λουλούδια χωρίς ράψιμο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *