Στολίδια… σκατζόχοιροι

Την Παρασκευή που μας πέρασε μαζευτήκαμε όπως κάθε χρόνο στο σπίτι της φίλης και ιδρυτικού μέλους του Ftiaxto, Νατάσας για να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της! Όλοι φέρνουμε κάθε φορά από κάποιο στολίδι! Φέτος την παράσταση έκλεψαν τα χειροποίητα στολίδια μιας φίλης που έμοιαζαν πολύ με σκατζοχοίρια… αναζητώντας οδηγίες για το πως μπορούμε κι εμείς να τα φτιάξουμε ανακαλύψαμε αυτό το άρθρο στο How About Orange!

Παραδοσιακά, τα στολίδια αυτά προέρχονται από την Πολωνία και είναι πολύ εύκολα να τα φτιάξεις!

Είναι φτιαγμένα από χαρτί, οπότε προφανώς μπορείς να διαλέξεις ό,τι μα ό,τι χαρτί θέλεις, φτάνει να είναι αρκετά λεπτό, ώστε να διπλώνεται εύκολα!

Θα χρειαστείς:

Χαρτί, κάποιο πατρόν για να κόψεις κύκλους από το χαρτί σου (μπορεί να είναι ένα cd π.χ.), ψαλίδι, κόλλα στιγμής, βελόνα, κλωστή, χοντρό λάστιχο, μολύβι.

Μετά μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες του How About Orange… ακόμα και εάν τα αγγλικά σου δεν σε βοηθάνε, μπορείς να καταλάβεις από τις αναλυτικές βήμα βήμα φωτογραφίες της διαδικασίας πως θα συναρμολογήσεις το στολίδι σκατζόχοιρος.

Το πιο ωραίο με αυτά τα στολίδια είναι οτι μπορείς να πειραματιστείς με χαρτιά διπλής όψης σε διαφορετικά χρώματα για πιο εντυπωσιακό εφέ και φυσικά να τα φτιάξεις σε διαφορετικά μεγέθη, από μικρά έως τεράστια για να στολίσεις το δέντρο σου!

Περιττό επίσης να αναφέρουμε οτι είναι ένα project που μπορείς να κάνεις παρέα με πιτσιρίκια!

Καλή επιτυχία!

Κράτα το

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Στολίδια… σκατζόχοιροι”

  1. Επειδή μου άρεσαν πολύ αυτά τα στολίδια και από τις εικόνες δεν κατάλαβα εντελώς τι θα κάνω (όχι τίποτα άλλο αλλά βαριόμουν να διαβάζω και αγγλικά :P) για να τα φτιάξω βρήκα ένα βίντεο στο youtube. Συγνώμη για το “θράσσος” αλλά πιστεύω πως είναι αρκετά χρήσιμο. 😀

    http://www.youtube.com/watch?v=7JXWXG3hsRg

  2. αυτά τα στολίδια τα έχουμε πολλάάά χρόνια στο σπίτι. Τα έφτιαχνε η γιαγιά μου με χρωματιστά γυαλιστερά χαρτιά και με πιο μυτερό ξύλινο αντικείμενο, ώστε οι κορυφές να είναι μυτερές. Μετά περνούσε κλωστή στο κέντρο τους και τα κρεμούσαμε από τα φωτιστικά. Μοιάζουν με πολύχρωμους αχινούς. Δοκιμάστε το.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *