Σπιτική ταραμοσαλάτα (με πατάτα)

Το είπαμε και το ξαναλέμε… η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει απειλητικά!
Ας το παραδεχτούμε.. όσο καλά και να είναι τα κυρίως στο σαρακοστιανό τραπέζι, δε γίνεται να σταθεί (μεταφορικά.. μην αρχίσετε να βιδώνετε) χωρίς τα στάνταρ συνοδευτικά, το διασημότερο από τα οποία φυσικά είναι.. ο ταραμάς!

Λόγω του ότι τιμάμε το συγκεκριμένο dip (ντιπ για ντιπ που λένε και στο χωριό μου)  λίγες φορές τον χρόνο, πολλοί ίσως δεν έχουν εξοικειωθεί με την παρασκευή (όχι Καθαρά Δευτέρα) του.

Ευτυχώς που είναι εδώ ο Νίκος από το DIYtv.gr προκειμένου να μας διαφωτίσει και να σώσει τα κούλουμά μας!

Διαφήμιση στο ftiaxto.gr

Σου αρέσουν αυτά που διαβάζεις; Θα ήθελες να τοποθετήσεις σε αυτό εδώ ακριβώς το σημείο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου; Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα σου στείλουμε όλες τις ευκαιρίες προβολής στο πρώτο Ελληνικό site για τις χειροτεχνίες. Μάθε περισσότερα…

Υλικά

  • 50 γρ. ταραμά κόκκινο ή λευκό
  • 250 γρ. πατάτες βρασμένες
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 50 γρ. κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπλέντερ μαζί με τον λευκό ταραμά και τον μισό χυμό λεμονιού.
  • Αφού ανακατέψουμε για λίγο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον υπόλοιπο χυμό και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε 2-3 ακόμα φορές, προσθέτοντας στο ενδιάμεσο το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε έξτρα ελαιόλαδο κατά το σερβίρισμα.
  • Ομοίως φτιάχνουμε τον κόκκινο ταραμά όπου αντί για πατάτα μπορούμε να βάλουμε μουλιασμένο ψωμί.

Ένα νηστίσιμο τραπέζι με καλό ταραμά, δεν μπορεί ποτέ να πάει στραβά!

Για ακόμα περισσότερες συνταγές, σαρακοστιανές ή μη, επισκέψου το DIYtv.gr

Φτιάξτο
Ορέστης Νταγιάντας

Ο Ορέστης Νταγιάντας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ Ακμή. Δε σκαμπάζει και πολλά από μαγειρική (κάνα μακαρόνι, καμιά πατάτα, καμιά μπριζόλα.. μέχρι εκεί) αλλά σκαμπάζει πολλά από γευσιγνωσία. Ό,τι του δώσεις, το κατεβάζει! Εμπιστευτείτε τον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *