Φωτιστικό με βάση για κινητό

Τι θα έλεγες να φτιάχναμε μια ξύλινη κατασκευή με φως και βάση για το κινητό σου; Το τοποθετείς στο κομοδίνο δίπλα σου και δεν χρειάζεται πλέον να κρατάς το κινητό όταν βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά!

Αυτό το DIY είναι αρκετά εύκολο και είναι ιδανικό αν δεν έχεις ακόμη μεγάλη άνεση με τα εργαλεία. Ας δούμε τι υλικά θα χρειαστείς:

  • Καδρόνι έλατο Π35mm και πάχους 18mm, 1 τεμάχιο 30 εκατοστά
  • Μισόταβλα έλατο Π93mm και πάχους 18mm, 3 τεμάχια 12 εκατοστά, 1 τεμάχιο 13 εκατοστά, 1 τεμάχιο 30 εκατοστά
  • Ημικαμπύλη Α-Θ γαλβανιζέ 1/2″ x 1/2″, 1 τεμάχιο
  • Σωληνομαστός Α-Α γαλβανιζέ 1/2″ x 1/2″ 8 εκατοστών, 1 τεμάχιο
  • Ντουί Ε27 με δαχτυλιδι μαύρο, 1 τεμάχιο
  • Προέκταση πλακέ μαύρη 2 x 0.75mm 1,5 μέτρο, 1 τεμάχιο
  • Nτίζα ατσαλένια κούφια, 1 τεμάχιο 8 εκατοστά
  • Ξυλόστοκος φυσικός
  • Βίδες 3x40mm

Και τα εργαλεία:

Διαφήμιση στο ftiaxto.gr

Σου αρέσουν αυτά που διαβάζεις; Θα ήθελες να τοποθετήσεις σε αυτό εδώ ακριβώς το σημείο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου; Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα σου στείλουμε όλες τις ευκαιρίες προβολής στο πρώτο Ελληνικό site για τις χειροτεχνίες. Μάθε περισσότερα…

Ας δούμε τα βήματα αναλυτικά:

Χρησιμοποίησε το πλάτος της μισόταβλας για οδηγό και χώρισε το καδρόνι σε 3 μέρη (τα 2 θα μπουν μπροστά και πίσω στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από την λάμπα και το τρίτο στην βάση του κινητού). Κόψε τα 3 κομμάτια με το πριονάκι ή την σέγα.

Η μισόταβλα των 30 εκατοστών θα είναι η βάση της κατασκευής. Πάνω σε αυτήν, στην μία άκρη, τοποθέτησε κάθετα τα 2 τεμάχια της μισόταβλας των 12 εκατοστών και ανάμεσά τους βάλε τα 2 κομμάτια από το καδρόνι που έκοψες. Τράβηξε μια γραμμή με μολύβι στην εξωτερική αλλά και στην εσωτερική πλευρά της δεύτερης μισόταβλας.

Χωρίς να την κουνήσεις από την θέση της, ξάπλωσε την μισόταβλα πάνω στην βάση και σημείωσε που τελειώνει. Κόψε το κομμάτι που περισσεύει.

‘Ηρθε η ώρα να αρχίσουμε να βιδώνουμε τα διάφορα μέρη. Στην κάτω πλευρά της βάσης βίδωσε την ακριανή μισόταβλα.

Ο καλύτερος τρόπος να βιδώσεις 2 μέρη είναι, αφού έχεις ευθυγραμμίσει τα κομμάτια που θέλεις να βιδώσεις, να κάνεις μια τρύπα με το τρυπάνι και μετά μέσα σε αυτή την τρύπα να βάλεις την βίδα. Πέρα από το ότι το βίδωμα γίνεται πιο εύκολο γιατί υπάρχει οδηγός, ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να σου ανοίξει το ξύλο.

Με τον ίδιο τρόπο βίδωσε και την δεύτερη μισόταβλα, χρησιμοποιώντας για οδηγό τις γραμμές που τράβηξες πριν κόψεις την βάση της κατασκευής.

Βάλε τα 2 καδρόνια στην θέση τους για να σιγουρευτείς ότι χωράνε μια χαρά και πάνω στις μισόταβλες των 12 εκατοστών, βίδωσε την μισόταβλα των 13 εκατοστών.

Στο κάτω μέρος της βάσης, βίδωσε τα δύο ακριανά καδρόνια.

Κοντεύουμε, ε; Κάνε ένα διάλλειμα να θαυμάσεις την κατασκευή σου μέχρι τώρα!

Σειρά έχει η βάση του κινητού. Σχημάτισε ένα Γ με την μισόταβλα και το καδρόνι που έχουν περισσέψει και βίδωσέ τα.

Έλα στο καπάκι της κατασκευής (μισόταβλα 13 εκατοστών) και με ένα χάρακα ένωσε τις γωνίες για να βρεις το κέντρο της. Με το τρυπάνι των 10mm κάνε μια τρύπα.

Στην βάση δίπλα από τον αποθηκευτικό χώρο, μέτρα 8,5 εκατοστά και βάλε ένα σημαδάκι. Μέτρα άλλα 2,5 εκατοστά από την άκρη της βάσης και βάλε άλλο ένα σημαδάκι. Εκεί που τέμνονται τα σημαδάκια, χρησιμοποίησε το φτερό και κάνε μια τρύπα. Η τρύπα  – όπως φαίνεται και στην επόμενη φωτό – δεν χρειάζεται να φτάσει μέχρι τέρμα.

Θυμήσου να βάζεις ένα άσχετο κομμάτι ξύλο κάτω από τα ξύλα που τρυπάς για να μην τρυπήσεις και τον πάγκο σου!

Στην πλάτη της βάσης του κινητού, βάλε σημαδάκια 4,5 εκατοστά από το τελείωμα και 4,5 εκατοστά από την άκρη. Εκεί που τέμνονται τα σημαδάκια, άνοιξε μια τρύπα με το φτερό, και πάλι χωρίς να φτάσεις στην άλλη άκρη του ξύλου.

Βάλε τον γαλβανιζέ σωληνομαστό στην τρύπα της βάσης και την ημικαμπύλη στην τρύπα της βάσης του κινητού. Βίδωσε μεταξύ τους τα 2 γαλβανιζέ εξαρτήματα.

Κρύψε με τον ξυλόστοκο τις βίδες και γέμισε ότι κενά μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στα ξύλα.

Μέχρι να στεγνώσει ο ξυλόστοκος, κόψε με την σέγα την ντίζα ώστε να έχεις ένα κομμάτι 8 εκατοστών. Βίδωσε τη ντίζα στην τρύπα που είχες κάνει στο καπάκι του αποθηκευτικού χώρου.

Μόλις στεγνώσει ο ξυλόστοκος, τρίξε όλη την κατασκευή ώστε να γίνει ομοιόμορφη.

Με ένα καθαρό πινέλο πέρνα την κατασκευή με βερνίκι εμποτισμού στο αγαπημένο σου χρώμα! Εμείς χρησιμοποιήσαμε χρωματισμό Δρυ.

Με ένα κομμάτι ύφασμα, πέρνα το βερνίκι πριν στεγνώσει για να γίνει πιο ελαφρύ το αποτέλεσμα.

Αν θέλεις, μπορείς να βάψεις με μπρούτζινο σπρέυ το ντουί. Βίδωσέ το πάνω στην ντίζα και συνέδεσε το καλώδιο προέκταση.

Βάλε μια όμορφη λάμπα και έτοιμη η κατασκευή σου!

Στον αποθηκευτικό χώρο μπορείς να βάλεις ένα όμορφο φυτό ή άλλα αντικείμενα.

Με γειά! Πως σου φάνηκε; Εύκολο;

Το project αυτό κατασκεύασαν όσοι επισκέπτες πήραν μέρος στα δωρεάν DIY σεμινάρια που διοργάνωσε η Bosch στα καταστήματα LEROY MERLIN τον Φεβρουάριο του 2019.

Φτιάξτο
Ηλίας Καραντωνίου

Ο Ηλίας Καραντωνίου είναι διακοσμητής εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Ως ελεύθερος επαγγελματίας ασχολείται με την ανακαίνιση και διακόσμηση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών, καθώς και με την κατασκευή εκθεσιακών περιπτέρων, ορισμένα από τα οποία έχουν βραβευτεί. Από το 2013 έχει αναλάβει το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρουσίαση πρωτότυπων (D.I.Y.) διακοσμητικών κατασκευών στην εκπομπή Μαστορέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *