Φωτιστικό πάτσγουορκ

Φωτιστικό πάτσγουορκ

Είχα αυτό το παλιό – τύπου κινέζικο – φωτιστικό και κάπως ήθελα να το πειράξω. Όταν η Ελίνα, μου έφερε από το Λονδίνο ένα πακέτο πανέμορφα υφάσματα Liberty, σκέφτηκα αμέσως: φωτιστικό πάτσγουορκ!

Φωτιστικό πάτσγουορκ

Το πακέτο είχε μέσα 4 κομμάτια από 9 διαφορετικά σχέδια, το οποίο με βόλεψε πολύ μιας και μπορούσα έτσι να χρησιμοποιήσω από ένα σχέδιο σε κάθε μία από τις 4 πλευρές του.

Φωτιστικό πάτσγουορκ

Για να κολλήσω τα υφάσματα στο φωτιστικό χρησιμοποίησα απλή κόλλα ντεκουπάζ, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και νερομένη ατλακόλ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση προτίμησα κόλλα ντεκουπάζ γιατί είναι πιο “μαλακή” και δεν θα μου τράβαγε τα υφάσματα.

Ξεκίνησα, κολλώντας το πρώτο κομματάκι στο κέντρο με τον ίδιο ντελικάτο τρόπο που θα κόλλαγα χαρτοπετσέτα (δες εδώ τα βασικά βήματα του ντεκουπάζ). Δηλαδή, έβαλα λίγη κόλλα πάνω στο φωτιστικό, τοποθέτησα απαλά το ύφασμα και το έστρωσα με το πινέλο, ξεκινώντας από το κέντρο του τετραγώνου προς τις γωνίες. Αυτό γίνεται για να στρώσει καλά το ύφασμα χωρίς να παραμορφωθεί το σχήμα του.

Φωτιστικό πάτσγουορκ

Συνέχισα να κολλάω κομματάκια υφάσματος, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πλάνο. Το μόνο που πρόσεχα ήταν να χρησιμοποιώ ένα κομματάκι από κάθε σχέδιο σε κάθε πλευρά.

Φωτιστικό πάτσγουορκ

Χρησιμοποίησα αυτό το πολύ βολικό χαρακάκι στριφώματος για να μετράω πόσο πρέπει να κόψω το κάθε κομματάκι πριν το κολλήσω.

Φωτιστικό πάτσγουορκ

Τα έκοψα με περιστροφικό κόφτη ώστε να κοπούν όσο πιο ίσια χωρίς να βγουν ξέφτια.

Για να φτιάξεις το φωτιστικό πάτσγουορκ, καλό είναι να έχεις και εργαλεία πάτσγουορκ, δηλαδή περιστροφικό κόφτη, χάρακα πλεξιγκλάς και επιφάνεια κοπής.

Φωτιστικό πάτσγουορκ

Κάθε φορά που κολλούσα ένα καινούργιο κομματάκι, άναβα το φως για να βλέπω και πως έπεφτε το ένα πάνω στο άλλο.

Φωτιστικό πάτσγουορκ

Όταν τελείωνε η κάθε πλευρά, ξαναπέρναγα λίγη κόλλα πάνω από όλα τα κομματάκια και την άφηνα να στεγνώσει.

Φωτιστικό πάτσγουορκ

Νομίζω βγήκε πολύ όμορφο, τι λες και εσύ;

Αν προτιμάς να κάνεις πάτσγουορκ χωρίς να ράβεις, τότε θα σου αρέσουν τα βαζάκια πάτσγουωρκ και τα βραχιόλια με λωρίδες ύφασμα.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Φωτιστικό πάτσγουορκ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *