Πασχαλινά καλάθια από παλιά σεμεδάκια

Ήμασταν τόσο σίγουρες οτι είχαμε κάνει ήδη τέτοιο project που όταν ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε το σκλυρηντικό Flex Style της MaxiDecor αρχίσαμε αμέσως να ψάχνουμε για άλλες ιδέες. Κάναμε λάθος όμως. Και επιτέλους ήρθε η ώρα να φτιάξουμε καλάθια από παλιά σεμεδάκια!

Και επειδή το Πάσχα και η Άνοιξη απαιτούν και χρώμα, πειραματιστήκαμε και με τα Color Spray της Maxi Decor και βάψαμε τα σεμέν σε διάφορα παστέλ χρώματα. Πάμε να δούμε πως:

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι:

Παλιά σεμέν στρογγυλά – Η αλήθεια είναι οτι για το project αυτό επιλέξαμε τα λιγότερα ωραία μας σεμεδάκια, δλδ αυτά με λεκέδες επάνω τους και αυτά με λιγότερο καλής ποιότητας νήμα.
Σκλυρηντικό Flex Style της MaxiDecor
Color Spray της Maxi σε χρώματα Πράσινο Περλέ, Ματζέντα Περλέ και Βιολετί – Θα μου πεις γιατί αυτά και όχι ακρυλικά; Γιατί υποψιάστηκα οτι τα συγκεκριμένα χρώματα που δεν είναι τόσο πηχτά θα μου έδιναν πιο παλ αποχρώσεις όταν τα ανακάτευα με το Flex Style. Και είχα δίκιο.
Μπώλ πλαστικά για καλούπια
Διάφανη μεμβράνη
Πλαστικό δοχείο μιας χρήσης
Γάντια μιας χρήσης
Εφημερίδες ή άλλο προστατευτικό για την επιφάνεια εργασίας σου

Το πρώτο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δεις ποιό σεμεδάκι θα τοποθετήσεις επάνω σε ποιό μπωλ (το μπωλ ανάποδα, ναι;). Πειραματίσου με τα μεγέθη και τα σχέδια που έχεις στη διάθεσή σου.

Στη συνέχεια κάλυψε καλά με διάφανη μεμβράνη τα μπωλ που θα είναι τα καλούπια σου. Μην ξεχάσεις να καλύψεις και την επιφάνεια που θα δουλέψεις.

Μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο μιας χρήσης ανακάτεψε μικρή ποσότητα Flex Style και λίγο από το χρώμα Color Spray. Ανακάτεψε καλά με το πλαστικό κουτάλι σου και δες εάν σε ικανοποιεί το χρωματικό αποτέλεσμα. Πρόσθεσε χρώμα εάν θέλεις κάτι πιο σκούρο.

Φόρεσε τα γάντια σου και βούτηξε το σεμεδάκι σου καλά μέσα στο δοχείο με το χρωματιστό Flex Style μέχρι να ποτίσει καλά. Άφησέ το και λίγο μέσα εάν χρειάζεται. Δες οτι το χρώμα έχει πάει παντού. Φέρε κοντά σου το μπωλ που θα είναι το καλούπι σου.

Στίψε καλά το σεμεδάκι να φύγει το περισσευούμενο χρώμα και άπλωσέ το προσεκτικά επάνω στο μπωλ. Φρόντισε να κεντράρεις το κεντρικό σχέδιο του σεμέν με τον πάτο του μπωλ.

Προσεκτικά με τα δάχτυλά σου πίεσε το σεμέν να κολλήσει ομοιόμορφα επάνω στο μπωλ και διώξε το πολύ χρώμα όπου έχει μείνει, ώστε να φαίνεται το σχέδιο. Ίσιωσε και τις άκρες του σεμέν για να κοκκαλώσουν ομοιόμορφα.

Εάν το σεμέν ακουμπάει στο τραπέζι μπορείς να βάλεις το μπωλ σε ένα ψηλό ποτήρι και να το αφήσεις εκεί να στεγνώσει καλά.

Στη συσκευασία του Flex Style αναφέρει οτι το υλικό θέλει 24 ώρες να στεγνώσει. Εμείς τα αφήσαμε όλο το ΣΚ τα σεμεδάκια μας.

Στη συνέχεια ξεκολλάς το σεμέν/ μπωλ από το καλούπι και χαμογελάς πλατιά! Τα καλάθια σου είναι έτοιμα και τα παλιά σεμεδάκια έχουν κυριολεκτικά αποκτήσει δεύτερη ζωή.

Εννοείται οτι τα καλάθια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βάλεις μέσα αυγά, κοτοπουλάκια, σοκολατάκια, λαγούς  και ό,τι άλλο θέλεις.

Άντε και Καλό Πάσχα

Χορηγός άρθρου

maxidecor-logoMaxi Decor Decoupage (Maxi Color Α.Ε.)
Τα προϊόντα της Maxi Decor θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
2o χλμ Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας
τηλ. 25410 76515 || φαξ 25410 27905
info@maxidecor.gr || www.maxidecor.gr

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *