Τεχνική παλαίωσης επίπλου με τα χρώματα 
Miss Mustard Seed’s Milk Paint!

Μάθε πως μπορείς να ανανεώσεις εύκολα ένα παλιό αγαπημένο έπιπλο με τα χρώματα Miss Mustard Seed’s Milk Paint.
Η Κατερίνα μας ανέθεσε την αλλαγή χρώματος στην  παλιά σιφινιέρα της μητέρας της. Παλιό και αγαπημένο κομμάτι που ήθελε να το ανανεώσει χωρίς όμως να χάσει τον χαρακτήρα του.

Το χρώμα που επέλεξε ήταν το Marzipan από την σειρά της Miss Mustard Seed’s Milk Paint και η τεχνική παλαίωσης έγινε με το 100% φυσικό μαλακό κερί Beeswax της ιδιας σειράς!

Τα χρώματα Miss Mustard Seed’s Milk Paint είναι τα μόνο 100% φυσικά χρώματα σε μορφή πούδρας που χαρίζουν στα έπιπλα μας αυθεντικά παλαιωμένο ύφος!

Η σιφινιέρα πρίν:
 Κλασικές γραμμές με παλιό και φθαρμένο λούστρο σε ανοιχτόχρωμη μελί απόχρωση.

Βήμα 1: Γυαλοχαρτάρουμε ελαφρά με 100αρι γυαλόχαρτο για να αγριέψει η επιφάνεια και καθαρίζουμε από σκόνες. Να θυμάστε η προετοιμασία σε έπιπλα που έχουν παλιά  λούστρα είναι απαραίτητη για την σωστή εφαρμογή του χρώματος, πρέπει να ανοίξουμε τους πόρους για να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αντοχή στο χρόνο

Βήμα 2: Βάφουμε τις ακμές, τα σιρίτια και τα κολονάκια ένα χέρι με το curio (σκούρο καφέ χρώμα της σειράς) μιας και θέλουμε να έχουμε σκούρα βάση στα σημεία που θα κάνουμε παλαίωση, εφόσον το αρχικό χρώμα του επίπλου δεν μας αρέσει.

Βήμα 3: Μόλις στεγνώσει το πρώτο χέρι του curio με ένα μικρό πινελάκι περνάμε το κερί beeswax. Το κερί είναι λιπαρό και μονωτικό υλικό, άρα σε αυτά τα σημεία το δεύτερο χρώμα -που θα περάσουμε στην συνέχεια- δεν θα «πιάσει»,  θα αντισταθεί  και αυτό θα μας δώσει το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Βήμα 4: Βάφουμε όλο το έπιπλο με το marzipan (απαλό μπεζ της παλέτας). Mιας και το αρχικό λούστρο είνα αρκετά έντονο θα χρειαστεί σίγουρα δύο χέρια για ένα σωστό και «καθαρό» αποτέλεσμα.

Βήμα 5: Αφήνουμε το δεύτερο χρώμα να στεγνώσει καλά για μία ώρα περίπου και μετά γυαλοχαρτάρουμε όλο το έπιπλο με γυαλόχαρτο 240αρι. Επιμένουμε στις ακμές, στα σιρίτια και στα κολονάκια, στα σημεία που είχαμε βάλει beeswax. Eκεί το χρώμα μας θα ξεφλουδίσει αμέσως χαρίζοντας ένα αυθεντικά παλαιωμένο ύφος στο έπιπλο μας.

Βήμα 6: Tελειώνοντας καθαρίζουμε το έπιπλο από τις σκόνες και περνάμε δύο μαλακά κεριά φινιρίσματος furniture wax (διάφανο) σε όλο το έπιπλο & antiquing wax (σκούρο) στα σημεία που κάναμε την παλαίωση. Απλώνουμε τα κεριά με μαλακό βαμβακερό πανί και για τις ακμές χρησιμοποιούμε ένα στρογγυλό πινέλο. Τα κεριά θα σφραγίσουν και θα προστατεύουν το έπιπλο μας για πολλά χρόνια !

H σιφινιέρα μετά: Βαμμένη με τα χρώματα Miss Mustard Seed’s Milk Paint Curio & Marzipan και τεχνική παλαίωσης με beeswax. Για το φινiρισμα furniture & antiquing wax!

Με γειά σου Κατερίνα!

Περισσότερα για τα χρώματα και τα υλικά Miss Mustard Seed’s Milk Paint θα δείτε στο www.thepaintbox.gr

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τεχνική παλαίωσης επίπλου με τα χρώματα 
Miss Mustard Seed’s Milk Paint!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *