Μάθημα ζωγραφικής: Εισαγωγή στο χρώμα

Το χρώμα βρίσκεται παντού γύρω μας και είναι η χαρά της ζωγραφικής! Η καλή γνώση και η σωστή χρήση του χρώματος σ’ ένα έργο, είναι από τα πιο σημαντικά όπλα που διαθέτει ένας ζωγράφος. Μάθε περισσότερα για τα χρώματα στη ζωγραφική.

Το χρώμα γοητεύει, ενθουσιάζει, παρασύρει, εμπνέει….

Το χρώμα είναι ποίηση, είναι μουσική, είναι φαντασία, είναι δημιουργία…

Το κάθε χρώμα έχει τα δικά του συναισθήματα και τις δικές του ιδιότητες. Όλα αυτά, μαθαίνονται και καλλιεργούνται.

Θα μάθετε να «βλέπετε» τα χρώματα, να τα δημιουργείτε, να επεμβαίνετε όπου χρειάζεται, έτσι ώστε το έργο σας να περνάει στο θεατή τα μηνύματα και τα συναισθήματα που εσείς θέλετε.

Με το χρώμα μπορούμε να οδηγήσουμε το μάτι εκεί που εμείς αποφασίζουμε, να τονίσουμε κάποια στοιχεία του έργου ή αντίθετα να τα μεταφέρουμε σ’ ένα δεύτερο πλάνο.

Σιγά σιγά, θα καταφέρετε να μεταφράζετε ένα οπτικό ερέθισμα σε πλούσιο χρωματικό γεγονός!!!

Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε παρέα, αυτό το γοητευτικό και μαγικό ταξίδι στον κόσμο του χρώματος…

Το αλφάβητο της ζωγραφικής

Τα τρία βασικά στοιχεία της εικαστικής γλώσσας (ή γραφής) είναι: η γραμμή (πινελιά), η κηλίδα (σημείο) και η φόρμα (σχήμα). Αυτά τα στοιχεία μαζί με το χρώμα και τον τόνο, το φως και τη σκιά, την υφή και τη σύνθεση, αποτελούν το βασικό «αλφάβητο» στη γλώσσα της ζωγραφικής…

Κατέβασε εδώ το δωρεάν pdf από το πρώτο μάθημα ζωγραφικής από το Εικαστικό Καφενείο για να μάθεις περισσότερα για τα χρώματα.

Ανακάλυψε τα online σεμινάρια ζωγραφικής του Εικαστικού Καφενείου εδώ.

Τεχνικές
Διαφήμιση

Το άρθρο αυτό είναι διαφημιστικό και μπορεί να περιλαμβάνει και τοποθέτηση κάποιου προϊόντος. Οι διαφημίσεις είναι το βασικό έσοδο του Ftiaxto.gr και ενισχύοντας τους σπόνσορές μας ενισχύεις κι εμάς. Εάν θέλεις κι εσύ να διαφημιστείς στις σελίδες μας στείλε email στο info@ftiaxto.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *