Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

Το Σάββατο η λαϊκή ήταν γεμάτη κατακόκκινες πιπεριές Φλωρίνης και θυμήθηκα τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο που φτιάχνει η μητέρα μου. Δυστυχώς οι ψητές πιπεριές στα αγοραστά βάζα δεν έχουν καμιά σχέση, είναι σκληρές και σχεδόν άψητες. Δες πως θα φτιάξεις τις δικές σου.

Οι ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο διατηρούνται στο ψυγείο όλη την χρονιά!

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

Θα χρειαστείς ένα κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης. Πλύντες καλά και…

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

…άνοιξέ τες στη μέση για να αφαιρέσεις τους σπόρους. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη κάτω από τρεχούμενο νερό.

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

Κόψε ξανά τις πιπεριές στα δύο και άπλωσέ τες σε ένα ταψί.

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

Βάλε λάδι, μπόλικο αλάτι (εγώ προτιμώ χοντρό), πιπέρι και ότι άλλο μυρωδικό σου αρέσει, εγώ έβαλα θυμάρι που είχα μαζέψει φρέσκο την προηγούμενη εβδομάδα. Βάλε χέρι και ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά.

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

Βάλε το ταψί στο γκριλ και άστες για τουλάχιστον 20 λεπτά. Τσέκαρε συχνά όμως για να μην σου καούν. Όταν δεις ότι οι πιπεριές μαλάκωσαν αρκετά, είναι ώρα να τις βγάλεις.

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

Βάλε όλες τις πιπεριές σε μια σακούλα και κλείσε την καλά. Αυτό θα βοηθήσει την φλούδα να ξεκολλήσει πιο εύκολα. Εδώ θα πρέπει να έχεις υπομονή και να προσέξεις να τραβάς μόνο την φλούδα και όχι την πολύτιμη σάρκα. Δεν χρειάζεται να φύγει όλη, όση περισσότερη μπορείς. Για ένα κιλό πιπεριές χρειάστηκα περίπου 30 λεπτά ξεφλουδίσματος.

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

Και να οι υπέροχες πιπεριές, είναι τόσο γλυκές και μαλακιές που δεν θα το πιστεύεις! Ένα κιλό πιπεριές βγάζουν περίπου 250 γραμμάρια ψητές πιπεριές.

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

Βάλτες σε ένα βάζο και γέμισε 3/4 ξύδι και το υπόλοιπο λάδι. Εγώ έβαλα και 3 φετούλες σκόρδο, ώστε όσο καιρό μείνουν στο βάζο να μαρινάρονται. Καλοφάγωτες!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

9 σχόλια στο άρθρο “Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο”

  1. Τις εφτιαξα πρώτη φορά και έγιναν τέλειες, μυρωδάτες και απολαυστικές. Συνιστώ να τις φτιάξετε, όποιος δεν τις έχει δοκιμάσει ακόμα. Στο ψήσιμο θέλει χρόνο και λίγη υπομονή, εγώ τις ανακάτευα που και που για να ψηθούν όλες ομοιόμορφα. Έκανα και το κόλπο με τη σακούλα για το ξεφλούδισμα. Θυμάρι οπωσδήποτε και απαλές κινήσεις στο ξεφλούδισμα. Στο ένα κιλό που έφτιαξα, γέμισα λίγο πάνω από τη μέση ένα γυάλινο βάζο μελιού 1000γρ. Ωραία ιδέα για να κάνετε δώρο σε φίλους και συγγενείς σε μία επίσκεψη, μοιράζοντάς το σε μικρά βαζάκια, βάζοντας και μια ωραία κορδέλα γύρω γύρω! Θα το εκτιμήσουν!

  2. Έχω κανει ολη την διαδικασία και έχω γεμίσει τα βαζακια με λάδι αντί για ξύδι…αλλά τα βαζακια το λάδι γύρω από το καπάκι …. γιατί; τι κάνω λάθος…αν γνωρίζετε δώστε μου μια απάντηση θα με βοηθούσε πολλή…. ευχαριστώ….

  3. πολυ ευκολη κ γρηγορη συνταγη…συγχαρητηρια σε αυτον που τη δημιουργησε…αυριο πρωι πρωι θα τρεξω στο μαναβικο της γειτονιας να προμηθευτω πιπεριες φλωρινης να την φτιαξω αυριο κιολας!!!

  4. Καλημέρα, θα ήθελα για το blog μου κάτι πρωτότυπο να βάλω από το site σας, διαφορετικό ίσως απ΄ότι έχω.
    Εξαιρετική η περιγραφή της διαδικασίας για τις πιπεριές Φλωρίνης, απλή και κατανοητή.
    Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *