Ντεκουπάζ σε ξυπνητήρι

Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι ποτέ ευχάριστο, το ξέρω! Δες όμως πως κάναμε ντεκουπάζ στα δικά μας ξυπνητήρια IKEA για να απαλύνουμε λίγο την βαρβαρότητα του ξυπνήματος…

decoupage-roloi-1

Για αρχή, χρειάζεται να καλύψεις το διάφανο πλαστικό με αυτοκόλλητη ταινία. Με ένα κοπίδι, χαράσεις την ταινία και κρατάς μόνο το στρογγυλό κομμάτι που μένει στο κέντρο. Έτσι δημιουργείς μια μάσκα, την οποία θα αφαιρέσεις όταν στεγνώσει η κόλλα.

decoupage-roloi-2

Περνάς κόλλα ντεκουπάζ – και πάνω από την μάσκα…

decoupage-roloi-3

και κρατάς από την χαρτοπετσέτα μόνο το πάνω κομμάτι με την εκτύπωση. Συνήθως οι χαρτοπετσέτες έχουν 3 επίπεδα, σιγουρέψου ότι έχεις κρατήσει μόνο το πάνω πάνω.

decoupage-roloi-5

Τοποθέτησε την χαρτοπετσέτα στην πρόσοψη του ρολογιού και με ένα καλό ψαλίδι κόψε τα 4 τετράγωνα που περισσεύουν στις γωνίες – κάνοντας έναν σταυρό όπως φαίνεται παραπάνω. Αν δεν έχεις καλό ψαλίδι, καλύτερα να κόψεις τον σταυρό πριν κολλήσεις την χαρτοπετσέτα γιατί υπάρχει κίνδυνος να σου τραβηχτεί και να σκιστεί. Μην ξεχάσεις να περάσεις κόλλα και πάνω από την χαρτοπετσέτα!

decoupage-roloi-6

Κόλλησε τις πλευρές με κόλλα κάτω και πάνω από την χαρτοπετσέτα. Κόψε ότι περισσεύει, προσέχοντας να μην καλύψεις το πορτάκι της μπαταρίας και τις βίδες στις γωνίες.

decoupage-roloi-7

Άσε το ξυπνητήρι να στεγνώσει και μετά από αρκετές ώρες, χάραξε και πάλι με το κοπίδι την στρογγυλή πρόσοψη. Αφαίρεσε την αυτοκόλλητη ταινία, μαζί της θα αφαιρεθεί και η χαρτοπετσέτα.

decoupage-roloi-10

Έτοιμο! Πως σου φαίνεται το αποτέλεσμα;

Το project αυτό ήταν μέρος των σεμιναρίων Ντεκουπάζ που πραγματοποίησε το ftiaxto.gr σε όλα τα καταστήματα IKEA Ελλάδος τον Φεβρουάριο 2016.

Φτιάξτο
Διαφήμιση

Το άρθρο αυτό είναι διαφημιστικό και μπορεί να περιλαμβάνει και τοποθέτηση κάποιου προϊόντος. Οι διαφημίσεις είναι το βασικό έσοδο του Ftiaxto.gr και ενισχύοντας τους σπόνσορές μας ενισχύεις κι εμάς. Εάν θέλεις κι εσύ να διαφημιστείς στις σελίδες μας στείλε email στο info@ftiaxto.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *