Κεντημένο εξώφυλλο ημερολογίου

Ακόμη ψάχνεις τρόπους να διακοσμήσεις το εξώφυλλο του καινούργιου σου ημερολογίου για το 2016; Σταμάτα τώρα αυτό που κάνεις και δες πως θα το κεντήσεις, ναι καλά διάβασες, πως θα το κεντήσεις!
Εάν θέλεις όλοι μα όλοι να θαυμάζουν την ατζέντα σου κάθε φορά που την βγάζεις από την τσάντα σου για να σημειώσεις κάτι, τότε χρειάζεται να διαβάσεις το άρθρο που βρήκαμε στο yukikotsu.blogspot.ca

Συγκεκριμένα με αυτή την τεχνική μπορείς να διακοσμήσεις οποιδήποτε εξώφυλλο θέλεις (όχι μόνο του ημερολογίου σου), του αγαπημένου σου τετραδίου, σημειωματάριου, άλμπουμ φωτογραφιών κτλ.

Η τεχνική; Το αγαπημένο μας κέντημα! Τα υλικά; Παρακάτω:

  • Λεπτό σουβλί
  • Σχέδιο για κέντημα
  • Μολύβι
  • Βελόνα για κέντημα
  • Κλωστές για κέντημα σε διάφορα χρώματα

Αφού βρεις το σχέδιο που θέλεις να κοσμεί το εξώφυλό σου το αντιγράφεις στο εσωτερικό του εξώφυλλου. Εάν είναι κάτι περίπλοκο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και καρμπόν. Εάν όχι, τότε και με το χέρι μπορείς να κάνεις δουλειά. Και το νου σου ε; Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι παραδοσιακό – άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και βρες αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει. Μια μικρή αναζήτηση στο ίντερνετς θα σε βοηθήσει σίγουρα.

kentima-se-exwfyllo_main

Αφού ξεμπερδέψεις με την αντιγραφή αρχίζεις με το σουβλί να κάνεις μικρές μικρές τρύπες ακολουθώντας το σχέδιο. Προσοχή οι τρύπες να έχουν όσο το δυνατόν την ίδια απόσταση η μια από την άλλη.

Πέρνα στη βελόνα σου τις 3 από τις 6 κλωστές του νήματος για κέντημα και ξεκίνα να κεντάς. Περιττό να πούμε οτι οι κόμποι θα πρέπει να είναι στο εσώφυλλο, ναι;

Εάν δεν έχεις ιδέα από κέντημα ξεκίνα με μια απλή πισωβελονιά για να βγαίνει το αποτέλεσμα συνεχόμενο. Κάνε μερικές δοκιμές πριν ξεκινήσεις σε ένα κομμάτι χαρτί.

Τέλος, αφού ολοκληρώσεις το αριστούργημά σου και κάνεις και τον τελευταίο κόμπο, μπορείς να περάσεις και λίγο μανόν για να κολλήσουν οι κόμποι και να μην έχεις κανένα ατύχημα.

Έτοιμο το μοναδικό δικό σου εξώφυλλο ημερολογίου! Και εάν αρχίσουν να σε ρωτάνε πως το έφτιαξες, πες μια καλή κουβέντα και για εμάς, έτσι;

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *