Λαιμός με πομ πον

Και εκεί που τελείωνα το χειμωνιάτικο φόρεμα της βαφτιστήρας μου, μου έμεινε ένα κομμάτι ύφασμα αρκετά μεγάλο για να φτιάξω ένα δώρο και για την Ελίνα, η οποία φέτος έχει φτιάξει για όλους δώρα αλλά δεν έχει πάρει χειροποίητο από κάποιον ακόμη!Read More

pompom-cowl-1

Το κομμάτι που μου περίσσεψε ήταν περίπου 1 μέτρο x 60 εκατοστά. Βρήκα και 1 μέτρο τρέσα με λευκό πομ πον και ξεκίνησα.

pompom-cowl-2

Το δικό μου ύφασμα δεν έχει καλή και ανάποδη, αν το δικό σου έχει το διπλώνεις έτσι ώστε οι καλές πλευρές να είναι προς τα μέσα. Έκανα ένα γαζί γύρω γύρω, αφήνοντας ένα άνοιγμα 10 περίπου εκατοστών. Από το άνοιγμα αυτό γύρισα τις καλές πλευρές προς τα έξω και σιδέρωσα ώστε να ισιώσουν οι ραφές.

pompom-cowl-3

Ευθυγράμισα την τρέσα γύρω γύρω και ξεκίνησα να την ράβω. Η ραφή αυτή κλείνει και το άνοιγμα που είχα αφήσει για το γύρισμα.

pompom-cowl-5

Όταν τελείωσα με την τρέσα, άπλωσα τον λαιμό σε μια επίπεδη επιφάνεια και έφερα την πάνω δεξιά γωνία να ακουμπήσει στην κάτω πλευρά αριστερά, και την πάνω αριστερή γωνία να ακουμπήσει στην κάτω πλευρά δεξιά. Στα σημεία που συναντιώνται οι γωνίες με την πλευρά έραψα 2 κόπιτσες.

pompom-cowl-8

Έτοιμο! Τι λες, θα της αρέσει;

pompom-cowl-7

Να και η συσκευασία δώρου που έκανα, με μια κορδέλα και κάρτα από washi tape.

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

2 σχόλια στο άρθρο “Λαιμός με πομ πον”

Απάντηση