Γιορτινές χιονόμπαλες από γυάλινα βαζάκια

snowglobes-6

Ένα από τα σεμινάρια που καταχάρηκα στην Χειροτέχνικα Θεσσαλονίκης ήταν αυτό της Άννας Δραγατσίκα (ή in my closet) όπου φτιάξαμε χιονόμπαλες από γυάλινα βαζάκια. Και επειδή η δική μου χιονόμπαλα, μυστηριωδώς εξαφανίστηκε, αποφάσισα να ξαναφτιάξω, αυτή την φορά για τα μικρά κορίτσια της ζωής μου, την βαφτιστήρα μου και την ανηψιά μου.

snowglobes-1

Για κάθε χιονόμπαλα θα χρειαστείς 1 άδειο βαζάκι, 1 διακοσμητικό, γλυκερίνη, χρυσόσκονη, κόλλα εποξική (ή άλλη εξίσου δυνατή) και μια βάση για να “ψηλώσεις” το διακοσμητικό, εγώ χρησιμοποίησα ξύλινες κουβαρίστρες. Προφανώς θα διαλέξεις τα πιο ενδιαφέροντα βάζα που μπορεί να έχεις και θα κάνεις δοκιμές με την βάση και το διακοσμητικό για να δεις πως θα φαίνεται.

Μπορείς να κολλήσεις και με ζεστή κόλλα σιλικόνης αλλά επείδη αυτή κρυώνει πολύ γρήγορα μπορεί να μην προλάβεις να την απλώσεις και να βιδώσεις το καπάκι με αποτέλεσμα να σου αφήσει κενά και να στάζει νερό.

snowglobes-2

Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό αλλά μιας και τα καλά κορίτσια του artmix.gr μου έδωσαν να δοκιμάσω το Multicolor Textured, είπα να βάψω με αυτό τα καπάκια των βάζων. Το Textured λοιπόν είναι σε μορφή σπρέυ και προσθέτει υπέροχη υφή σε ότι επιφάνεια θέλεις. Χρειάζεται πρώτα πρίμερ το οποίο το βρήκα σε μορφή σπρέυ και αυτό στο artmix.gr. Άφησε τα καπάκια να στεγνώσουν καλά πριν πας να κολλήσεις τα διακοσμητικά.

snowglobes-3

Όσο στεγνώνουν τα καπάκια, γέμισε το βαζάκι με νερό μέχρι εκεί που αρχίζουν οι στροφές του καπακιού – αν το διακοσμητικό που θα βάλεις μέσα είναι ογκώδες μπορεί να χρειαστείς να βάλεις λιγότερο νερό. Για κάθε 100ml νερού θα βάλεις ένα κουταλάκι του γλυκού υγρή γλυκερίνη, εμείς την προμηθευτήκαμε από το Aroma Lab.

snowglobes-4

Πρόσθεσε στο βαζάκι και ένα κουταλάκι χρυσόσκονη (όχι παραπάνω, δεν χρειάζεται, αλήθεια σου λέω και μένα λίγο μου φάνηκε!). Όπως μας συμβούλεψε και η Άννα θέλεις την “μπαμπάτσικη”, την χοντρή δηλαδή χρυσόσκονη, γιατί η πολύ ψιλή κολλάει μεταξύ της και κάνει μπαλάκια. Όταν στεγνώσουν τα καπάκια, κόλλα πρώτα την βάση και μετά την φιγούρα. Ανάλογα με την κόλλα, θα χρειαστεί να περιμένεις 5 με 10 λεπτά για να στεγνώσει καλά. Θα σου πρότεινα να το αφήσεις 2 ώρες γιατί στο ένα που βιάστηκα και το έβαλα στο νερό στα 5 λεπτά μου θάμπωσε λίγο.

snowglobes-5

Όταν έχει στεγνώσει η κόλλα της φιγούρας θα χρειαστεί να απλώσεις κόλλα και στο καπάκι ώστε όχι μόνο να μην ανοίγει αλλά και να μην στάζει νερό όταν θα την τοποθετείς ανάποδα. Εγώ έβαλα και στην βάση λίγη χρυσόσκονη αλλά τελικά δεν φαίνεται και άρα δεν χρειάζεται.

snowglobes-6

Πριν στεγνώσει η κόλλα, έκλεισα το καπάκι και το άφησα να στεγνώσει. Εννοείται θα έχεις αγωνία να δεις πως βγήκε και θέλεις να το αναποδογυρίσεις αμέσως, αλλά πρέπει να κρατηθείς. Άσε την κόλλα ένα καλό δίωρο και μετά κούνα την όσο θέλεις!

snowglobes-7

Στον μπλε Σνούπι μάλλον έβαλα παραπάνω χρυσόσκονη από ότι έπρεπε και έπιασα το καπάκι πριν στεγνώσει…

snowglobes-8

Και αυτός μου θόλωσε λίγο, αλλά τους αγαπώ και τους δύο! Τι λες, θα το δοκιμάσεις;

 

Τοποθέτηση προϊόντων

artmixaromalab

 

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *