Πως να μακρύνεις τις κουρτίνες σου

long-curtains-3

Καμμιά φορά οι κουρτίνες δεν χρειάζονται μόνο κόντυμα, αλλά και μάκρυμα. Εάν μετακόμισες, αλλάζεις διακόσμηση στο σπίτι ή κάτι πήγε στραβά στο πλύσιμο, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Εδώ θα δεις πως μπορείς να μακρύνεις τις κουρτίνες σου εύκολα και γρήγορα!

Οι οδηγίες για να μακρύνεις τις κουρτίνες είναι από ένα άρθρο που βρήκαμε στο www.infarrantlycreative.net και μπορείς να το επισκεφτείς για πιο αναλυτικές οδηγίες.

Η Becky αποφάσισε να κόψει τις κουρτίνες της σε ένα σημείο ψηλά και να προσθέσει εκεί ένα κομμάτι ύφασμα, που να ταιριάζει χρωματικά.

μακρύνεις τις κουρτίνες

Αν θέλεις να κάνεις και εσύ κάτι παρόμοιο, κόψε το επιπλέον κομμάτι όσο είναι το πλάτος της κουρτίνας σου συν 3 εκατοστά για στρίφωμα. Κόψε την κουρτίνα και ξήλωσε ελαφρά (4-5εκ.) τα πλαϊνά της. Ξεκίνα ράβοντας το πάνω κομμάτι. Φέρε την κομμένη κουρτίνα και το καινούριο ύφασμα με τις καλές πλευρές αντικρυστά και ράψε.

μακρύνεις τις κουρτίνες

Κρέμασε την κουρτίνα και δες πόσο χρειάζεται να κρατήσεις από το δεύτερο κομμάτι της. Αν πρέπει να κόψεις, κόψε από την πλευρά που δεν έχει στρίφωμα. Και πάλι, ξήλωσε ελαφρά τα πλαϊνά της κουρτίνας.

Φέρε τις καλές πλευρές αντικρυστά (δεύτερο κομμάτι με καινούργιο κομμάτι) και ράψε. Σιδέρωσε και ράψε τα πλαϊνά στριφώματα του καινούργιου κομματιού, αλλά και αυτά που ξήλωσες.

μακρύνεις τις κουρτίνες

Αυτόν τον τρόπο για να μακρύνεις τις κουρτίνες σου μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ακόμη και εάν δεν έχουν κοντύνει… έτσι για το σχέδιο! Είναι πολύ ωραίο το αποτέλεσμα, no?

Και μιας και πιάσαμε το θέμα κουρτίνες, μην ξεχάσεις να δεις και άλλα σχετικά άρθρα εδώ.

Δες όλο το project αναλυτικά στο infarrantlycreative.net.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Πως να μακρύνεις τις κουρτίνες σου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *