Έντομα από πλαστικά μπουκάλια

Αν είσαι στην εξοχή και έχεις όρεξη για χειροτεχνία αλλά σου λείπουν τα υλικά, δες τι μπορείς να φτιάξεις από ταπεινά πλαστικά μπουκάλια και μερικούς μαρκαδόρους ή βερνίκια νυχιών.

Για αρχή βρες ένα δίλιτρο πλαστικό μπουκάλι χωρίς σχέδια και βγάλε ότι ετικέτα μπορεί να έχει. Ακολούθησε το σχεδιάγραμμα παρακάτω για να κόψεις το πλαστικό.

plasticbottle-insects-1

Κατέβασε τα σχέδια από το signsandmarvels.com ή βρες τα δικά σου από το internet και ξεπατίκωσε τα σχέδια με μαύρο ανεξήτιλο μαρκαδόρο. Πρόσεχε ώστε η κούρμπα του μπουκαλιού να γυρίζει από άκρη σε άκρη σε σχέση με το σχέδιο καο όχι από πάνω προς τα κάτω, έτσι θα φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

plasticbottle-insects-2

Κόψε γύρω γύρω από τα σχέδια αφήνοντας 2-3 χιλιοστά περιθώριο. Γύρισε το πλαστικό ανάποδα και γέμισε με χρώμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις παλιά βερνίκια νυχιών ή ανεξίτηλους μαρκαδόρους σε διάφορα χρώματα.

plasticbottle-insects-3

Εννοείται μπορείς να αφήσεις παιδιά να κάνουν την ζωγραφική όσο εσύ σκέφτεσαι τι θα κάνεις όλα αυτά τα πλαστικά έντομα!

Δες όλο το project αναλυτικά στο signsandmarvels.com.

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα, έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα και περιμένουν και την κόρη! Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

 

Απάντηση