6+1 ιδέες για ζωγραφική σε πέτρες

Μια από τις αγαπημένες μου καλοκαιρινές ασχολίες είναι η ζωγραφική σε πέτρες. Συνήθως ζωγραφίζω επάνω τους απλά σχήματα με μαρκαδοράκια, αλλά είπα να ψάξω και άλλες ιδέες για να μου έρθει έμπνευση… Για ρίξε μια ματιά…

Εάν σε αυτές τις διακοπές έχεις μαζί σου τουλάχιστον ένα πιτσιρίκι, τότε σίγουρα θα έχεις ήδη βιώσει το δράμα του “κουβαλάμε όσες πέτρες μπορούμε από την παραλία”. Φέτος έχουμε ήδη πάρει στο σπίτι μας μπόλικες και τις έχουμε εξασκηθεί στη ζωγραφική σε πέτρες με μαρκαδόρους, ακρυλικά χρώματα, ακόμη και κηρομπογιές.

Αν θέλεις και εσύ να ασχοληθείς με το σπορ (είτε πιάνει το χέρι σου είτε όχι στη ζωγραφική), τότε ρίξε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες. Να πω μόνο προσοχή γιατί το συγκεκριμένο σπορ εκτός από πολύ χαλαρωτικό είναι και πολύ εθιστικό.

Στις πέτρες, λοιπόν, μπορείς να ζωγραφίσεις:

1. Ψαράκια και ζωάκια (τα ψαράκια και τα ζωάκια)

Πολύ αγαπημένο θέμα για ζωγραφική σε πέτρες τα ψάρια και τα ζώα, σε όλες τις ηλικίες. Μην βλέπεις τα παρακάτω που είναι απλά φανταστικά. Κάνε εσύ απλά ψαράκια και ζωάκια… το ίδιο όμορφα θα είναι.

ζωγραφική σε πέτρες

pebbles_painting06b

2. Αφηρημένα σχήματα

Ναι, δεν είναι ανάγκη να είσαι ο τρομερός ζωγράφος για να ζωγραφίσεις πέτρες. Μας κάνουν και τα σχήματα, οι τελίτσες και άλλα τέτοια εύκολα…

pebbles-painting07

 

3. Γράμματα

Και γράμματα είμαι σίγουρη ότι μπορείς να κάνεις. Και είναι και μια ωραία ευκαιρία, εάν είσαι με κάποιο πιτσιρίκι να μάθει πολύ πολύ ευχάριστα!

4. Mandalas

Για να σε προλάβω. Τα mandalas είναι αυτά τα σχέδια με τις τελίτσες που επαναλαμβάνονται και είναι συνδεδεμένα με τη γιόγκα και τους ινδουιστές. Συμβολίζουν το σύμπαν, την ενότητα και άλλα τέτοια χαλαρωτικά. Τέλεια για διακοπές.

ζωγραφική σε πέτρες

5. Διάφορα σχέδια που μαζί φτιάχνουν μια ιστορία ή μια εικόνα

Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και φτιάξε ό,τι μα ό,τι σου αρέσει. Και μετά άρχισε να λες μια ιστορία χρησιμοποιώντας τις πέτρες σου. Και εάν κάτι λείπει… ε, τότε ζωγράφισέ το!

6. Καρδούλες

Αγαπημένο θέμα και οι καρδούλες στη ζωγραφική σε πέτρες και εύκολο. Ε πόσο ταλέντο πια για να φτιάξεις μια καρδούλα. Άσε που η συγκεκριμένη ιδέα είναι και τέλεια για διακόσμηση τραπεζιών σε καλοκαιρινό γάμο.

pebbles_painting05

και τελευταίο και καλύτερο…

Γλαστράκια με κάκτους από πέτρες

Τα γλαστράκια αυτά τα δοκιμάσαμε και βγήκαν τέλεια! Τι λες; Θα τους δώσεις μια ευκαιρία;

pebbles_painting03

Πιάσε, λοιπόν, πινέλα, μαρκαδόρους και χρώματα και ξεκίνα τη ζωγραφική σε πέτρες γιατί δεν έχεις καμιά δικαιολογία!

Και εάν αυτό το άρθρο σε ενθουσίασε, τότε δες και το άρθρο μας με ιδέες για Χειροτεχνίες στη Θάλασσα!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “6+1 ιδέες για ζωγραφική σε πέτρες”

  1. χρειάζεται πρώτα ένα πέρασμα με αστάρι ; μπορούμε να βάψουμε βότσαλα με χρώματα κιμωλίας ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *