Ένα μπουκέτο από cupcakes βανίλια

Και αφού φτιάξαμε με τη Χριστίνα τα cupcakes βανίλια για την τελευταία ημέρα του σχολείου, έφτασε η ώρα να τα στολίσουμε για να τα πάμε δώρο στις δασκάλες και το προσωπικό του σχολείου της. Δύσκολη δουλειά θα μου πεις… και όμως καθόλου! Λίγο αυτοσχεδιασμό στα υλικά και μπορείς κι εσύ να φτιάξεις το δικό σου μπουκέτο! Πάμε να σου πω πως…

Λοιπόν, εγώ χρησιμοποίησα βασικά ό,τι είχα στο σπίτι μου. Προτείνω να κάνεις το ίδιο κι εσύ.

Για να φτιάξω το μπουκέτο από cupcakes βανίλια χρειάστηκα:

– Μια μεγάλη μπάλα φελιζόλ
– Έναν μεγάλο κεσέ απο γιαούρτι
– Ξυλάκια για σουβλάκι
– Καρτάκι με μήνυμα
– Σελοτέιπ
– Χαρτί αφής
– Χάρτινα σεμεδάκια
– Κορδέλα, σπάγγο, λαστιχάκι

Πρώτα από όλα αφού έψησα τα cupcakes βανίλια μου και τους έβαλα και την βουτηρόπαστα, έριξα από πάνω και μερικά χρωματιστά μπιλάκια και τα έβαλα στο ψυγείο για να αποφύγω το να μου καταρρέυσουν όσο τα στόλιζα.

Μετά πήρα τη μπάλα φελιζόλ και τη στερέωσα επάνω στον κεσέ από γιαούρτι. Σφήνωσε ακριβώς, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι άλλο για να την κολλήσω.

Στη συνέχεια έβαλα τον άντρα μου με μια πένσα να μου κόψει τα ξυλάκια από τα καλαμάκια ακριβώς στη μέση. Ξεκινώντας από την κορυφή της μπάλας μου, έμπηξα το ξυλάκι με την μυτερή του πλευρά όσο πιο μέσα μπορούσα και μετά έβγαλα το καλαμάκι. Γύρισα από την άλλη πλευρά και έβαλα ξανά το ξυλάκι στην τρύπα που μόλις άνοιξα, σιγουρεύοντας οτι έχει σφηνώσει, αυτή τη φορά με τη μυτερή μύτη προς τα έξω. Και τσουπ έβαλα και ένα κεκάκι.

cupcakes βανίλια
Στην αρχή χρειάστηκε να δοκιμάσω πόσο βαθιά έπρεπε να μπήγω το ξυλάκι, ώστε να μην εξέχει από το κεκάκι, αλλά μετά τις πρώτες 1-2 φορές γινόταν μόνο του.

Αφού τοποθέτησα το πρώτο κεκάκι στην κορυφή συνέχισα να βάζω τα υπόλοιπα γύρω του. Προσπάθησα πολύ να μην αφήνω κενά, αλλά τελικά τα κεκάκια μου αποδείχτηκαν λίγα, οπότε έγινε πιο αραιή η σύνθεσή μου.

Αφού ολοκλήρωσα με την τοποθέτηση των cupcakes βανίλια, σήκωσα προσεκτικά την μπάλα φελιζόλ και την έβαλα επάνω σε ένα στενό μπωλ και έβαλα πάλι όλη τη σύνθεση στο ψυγείο.

Έφτασε η ώρα να ασχοληθώ με το κεσεδάκι του γιαουρτιού. Επειδή δεν είχα τίποτα σε ύφασμα ή χρώμα στο σπίτι κατέληξα στο χαρτί αφής. Το έπιασα όμορφα όμορφα γύρω από το κεσεδάκι όπως κάνουμε με τα γλαστράκια και το στερέωσα με ένα λαστιχάκι κουζίνας. Μετά βρήκα ευτυχώς και κάτι ξεχασμένα χάρτινα σεμεδάκια και ολοκλήρωσα τη διακόσμηση βάζοντας και το σεμεδάκι με τυλίγοντας κα μερικές κορδέλες.

Τέλος, τύπωσα ένα καρτάκι που βρήκα εδώ 2 φορές και έκοψα το ένα γύρω από την κορνίζα και ζωγράφισα με μαρκαδόρους το περίγραμμα. Μετά ζήτησα από το Χριστινάκι να μου ζωγραφίσει τα γράμματα από το όνομα του σχολείου στην πίσω πλευρά. Στο άλλο καρτάκι έγραψα λίγα λόγια για καλό καλοκαίρι, το κόλλησα με λίγο σελοτέιπ επάνω σε ένα ξυλάκι από καλαμάκι για να το βάλω και αυτό επάνω στη μπάλα φελιζόλ!

Το τελευταίο πράγμα που έκανα το πρωί πριν πάμε στο σχολείο ήταν να βγάλω τα cupcakes από το ψυγείο, να ακουμπήσω πολύ προσεκτικά την μπάλα επάνω στο γλαστράκι/ κεσεδάκι και τέλος να βάλω και το καρτάκι στην μπάλα φελιζόλ. Έτοιμο!

Για τη μεταφορά ευτυχώς είχα λίγο σελοφάν το οποίο τύλιξα προσεκτικά γύρω από τα cupcakes και έβαλα όλη τη σύνθεση μέσα σε μια χάρτινη ρηχή σακούλα.

Πρέπει να πω ότι όλοι ενθουσιάστηκαν με το μπουκέτο, το οποίο υποψιάζομαι οτι δεν κράτησε για πολύ ώρα…

Εάν σου άρεσε αυτή η ιδέα για την παρουσίαση των cupcakes, τότε ρίξε μια ματιά και στο άρθρο μας για πρωτότυπα στάντ για γλυκά!

Εύχομαι και το χρόνου να είμαστε καλά και καλό καλοκαίρι!

 

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *