Υφασμάτινα σημαιάκια με όνομα

Υφασμάτινα σημαιάκια με όνομα

Υπήρχε ένα σετ υφασμάτων στο eshop μας το οποίο ήταν παρεξηγημένο. Θυμάμαι με τι χαρά το είχαμε επιλέψει, αλλά τελικά δεν σας κέρδισε και ήταν στο ράφι και περίμενε… Είπα λοιπόν να το ανοίξω και να το χρησιμοποιήσω για να φτιάξω διακοσμητικά υφασμάτινα σημαιάκια.

Και μιας και πλησιάζει η εποχή των βαφτίσεων, είπα να φτιάξω σημαιάκια με το όνομα του παιδιού που βαφτίζει η φίλη μου.

banner-letters-1

Το πακέτο περιέχει 4 υφάσματα από 5 διαφορετικά σχέδια. Διάλεξα αυτά που ήθελα και έκοψα τα σημαιάκια. Για να κάνω το τρίγωνο μέτρησα την κάτω πλευρά, διαίρεσα / 2 και ένωσα τις γωνίες της πάνω πλευράς με την μέση της κάτω πλευράς. Τα γράμματα τα τύπωσα σε θερμοκολλητικό, στην συνέχεια τα σιδέρωσα στο ύφασμα και τα έκοψα, δες με περισσότερες λεπτομέρειες αυτόν τον γρήγορο τρόπο απλικέ.

banner-letters-2

Σιδέρωσα και την δεύτερη πλευρά του θερμοκολλητικού πάνω στα σημαιάκια…

banner-letters-3

όπως βλέπεις τα σημαιάκια είναι διπλής όψης, από την μία ανοιχτόχρωμο, από την άλλη σκούρο. Αποφάσισα να μην ράψω από πάνω και τα γράμματα, εξάλλου δεν είναι κάτι που θα πλένεται συχνά.

banner-letters-4

Στην συνέχεια έραψα τα σημαιάκια καλή με καλή πλευρά. Εδώ έκανα ένα τραγικό λάθος το οποίο δεν το κατάλαβα μέχρι την ώρα που τελείωσε το project και άρχισα να το βγάζω φωτογραφίες. Το λάθος ήταν ότι έραψα τα ίδια γράμματα, δηλαδή το Γ με το Γ, ενώ έπρεπε να ράψω το πρώτο γράμμα Γ με το τελευταίο Σ, γιατί έτσι η ανάποδη πλευρά έγραφε ΣΟΓΡΩΙΓ… Ευτυχώς είχα χρησιμοποιήσει καλής ποιότητας θερμοκολλητικό και βγήκαν με λίγο κόπο. Ξαναέφτιαξα τα γράμματα και τα κόλλησα πάλι.

banner-letters-5

Γύρισα τα σημαιάκια στην καλή τους πλευρά και τα ξανασιδέρωσα. Τα στερέωσα με κλιπς πάτσγουωρκ (και κοκκαλάκια για τα μαλλιά κάνουν) πάνω σε ένα μέτρο λευκό ρέλι και τα έραψα. Αν αναρωτιέσαι γιατί κλιπς και όχι καρφίτσες, φάνηκαν να είναι πιο σταθερά από τις καρφίτσες, άσε που δεν δημιουργούν και τρύπα στα υφάσματα.

banner-letters-7

Έτοιμα τα σημαιάκια μου! Τι λες θα τα δοκιμάσεις;

Δες και αυτή την ιδέα για σημαιάκια για πάρτυ!

Κράτα το

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Υφασμάτινα σημαιάκια με όνομα”

Απάντηση