Μπλουζάκι με κόμπους

Έρχεται ο καιρός να βγάλουμε μπρατσάκια και πλατούλες έξω. Αν βγάλεις τα καλοκαιρινά σου και απογοητευτείς από τα ρούχα σου, ακολούθησε τις οδηγίες της Laura για να ανανεώσεις τα μπλουζάκια σου με όμορφους κόμπους.


Οι κόμποι που βλέπεις γίνονται πάνω σε παλιό μπλουζάκι δεν χρειάζεται να ράψεις κάτι από την αρχή. Θα αφαιρέσεις απλώς την πλάτη ώστε να προσθέσεις εκεί κορδόνια.

makrame-back-1

Χρησιμοποίησε ένα άλλο τιραντάκι για να ξεπατικώσεις το καινούργιο σχήμα. Το ύφασμα που θα κόψεις θα το κόψεις λωρίδες για να φτιάξεις τα κορδόνια.

makrame-back-2

Αφού κόψεις 6 κορδόνια τράβα τα ώστε να “ξεχειλώσουν”. Ράψε 3 κορδόνια σε κάθε τιράντα της μπλούζας και τοποθέτησε την μπλούζα σε μια κρεμάστρα για να σου είναι εύκολη η εργασία. Κάνε ένα κόμπο τα 2 εσωτερικά κορδόνια.

makrame-back-3

Κάνε ένα κόμπο το αριστερό κορδόνι που μόλις έδεσες με το αμέσως επόμενο προς τα αριστερά κορδόνι. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

makrame-back-4

Συνέχισε με αυτόν τον τρόπο μέχρι οι κόμποι να φτάσουν στο ύψος της πλάτης και ράψε με το μπλουζάκι.

makrame-back-5

Φόρεσέ το, σήκωσε τα μαλλιά σου ψηλά και βγάλε μια φωτό! Με γεια!

Δες όλο το project αναλυτικά στο trashtocouture.com.

Και αν τους έχεις κατακτήσει τους απλούς κόμπους, δοκίμασε και αυτό το μακραμέ στην πλάτη ή το διπλό μακραμέ στο μπούστο.

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Μπλουζάκι με κόμπους”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *