Μαξιλάρι με απλό κέντημα

Παραδέξου το! Είσαι κι εσύ από αυτούς που χαζεύεις διάφορα κεντήματα στο internet, λες από μέσα σου τι ωραίο που είναι αυτό, αλλά δεν έχεις τολμήσει ποτέ να πιάσεις βελόνα και κλωστή και να κεντήσεις κάτι δικό σου. Σου φαίνεται δύσκολο και ακατόρθωτο; Με αυτό το μαξιλάρι που βρήκαμε στο Everydaydishes.com δεν έχεις καμμιά δικαιολογία!

Το μαξιλάρι αυτό είναι η τέλεια ιδέα για να διακοσμήσεις και να ανανεώσεις έξυπνα τον χώρο σου! Δες πως:

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Το πατρόν με το σχέδιο από το everydaydishes.com
– Μολύβι
– Σελοτέιπ
– Μαξιλαροθήκη 30χ40εκ
– Νήμα πλεξίματος σε χρώμα της επιλογής σου
– Βελόνα κεντήματος χοντρή (για να περάσει το μαλλί)

Κατεβάζεις το πατρόν από το everydaydishes.com και το εκτυπώνεις. Κάνεις με το μολύβι τρύπες εκεί που σου λέει το πατρόν. Τοποθετείς το πατρόν επάνω στη μαξιλαροθήκη (χωρίς το μαξιλάρι) και πάλι με το μολύβι σου αντιγράφεις ουσιαστικά το πατρόν επάνω στο μαξιλάρι κάνοντας τελίτσες μέσα από τις τρύπες.

Πέρνα το ένα χρώμα κλωστής σου (περίπου 75εκ) στη βελόνα και κάνε ένα κόμπο (στη μονή κλωστή) στην άκρη της. Ξεκίνα να κεντάς από την κάτω σειρά του σχεδίου και πάντα βάζοντας την βελόνα από την ανάποδη πλευρά της μαξιλαροθήκης προς τα έξω. Ακολούθησε το σχέδιο, ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζει με διακεκομμένες γραμμές. Κάνε κόμπο στο τέλος και κόψε το υπόλοιπο νήμα. (ο κόμπος να είναι πάλι από την ανάποδη πλευρά της μαξιλαροθήκης, έτσι;)

stitched_pillow_cover_main
Βάλε το άλλο χρώμα νήμα και ξεκίνα να κεντάς και τους σταυρούς. Πρώτα από αριστερά στα δεξιά και μετά από επάνω προς τα κάτω.

Έτοιμο! Μην μου πεις οτι ήταν δύσκολο… Εάν θέλεις πριν ξεκινήσεις μπορείς να κάνεις εξάσκηση σε ένα κομμάτι χαρτί για να δεις πως ακριβώς θα πρέπει να κινείσαι επάνω στο σχέδιο!

Μεγιά τη μαξιλαροθήκη!

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *