Λαμπάδα με παιχνίδι Dusty και θήκη

Η βαφτιστήρα μου είναι φέτος 4 χρονών και ξέρει πολύ καλά τι της αρέσει, και αυτό είναι ο Dusty από την ταινία Planes. Έχει ήδη ενημερώσει ότι περιμένει λαμπάδα Dusty, αλλά επειδή είμαι crafty τύπος, της έφτιαξα χειροποίητη και σου δείχνω πως θα φτιάξεις και εσύ – με λίγα υλικά – ότι λαμπάδα σου ζητήσει το βαφτιστήρι.

Θα χρειαστείς:

  • κερί λαμπάδας
  • κορδέλες
  • παιχνίδι Dusty ή ότι άλλο έχεις παραγγελιά
  • κόλλα για υφάσματα
  • προαιρετικά για την θήκη, ασορτί ύφασμα

dusty-lampada-1

Ξεκίνα, μαζεύοντας όλα τα υλικά σου. Βρήκα μια λαμπάδα που είχα βάψει πορτοκαλί πριν μερικά χρόνια και μου έκατσε τέλεια. Αν θέλεις να κάνεις το ίδιο, χρησιμοποιείς λίγο ακρυλικό χρώμα και με ένα σφουγγαράκι ταμπονάρεις μέχρι να καλυφθεί η μισή λαμπάδα (και γενικά μακρυά από εκεί θα καεί).

dusty-lampada-2

Στο τελείωμα του χρώματος κόλλησα ένα πρώτο κομμάτι μπλε κορδέλας. Πήρα άλλα 2 κομμάτια (το πορτοκαλί και το γαλάζιο), τα έβαλα το ένα πάνω στο άλλο και τα δίπλωσα στην μέση κάνοντας γωνία ώστε οι άκρες να φεύγουν αντικρυστά. Το στερέωσα με λίγη κόλλα και έκρυψα όλο αυτό με μια φαρδιά κορδέλα που κόλλησα από πάνω.

dusty-lampada-3

Χρησιμοποίησα ένα χρυσό κορδόνι για να δέσω τον Dusty πάνω στην λαμπάδα και έτοιμο το πρώτο σκέλος!

dusty-lampada-4

Είχα την τύχη να έχω κάποια σεντόνια με τον Dusty, επειδή όμως είναι πολυεστέρας και γλυστράνε στον ύπνο, τα είχα φέρει στο εργαστήρι για κόψιμο. Έτσι, έκοψα ένα κομμάτι λίγο μεγαλύτερο από το διπλάσιο πλάτος της λαμπάδας.

dusty-lampada-5

Το δίπλωσα στην μέση, καλή με καλή πλευρά και έραψα την μεγάλη και την μικρή πλευρά. Έκανα και λίγο ζιγκ ζαγκ στα τελειώματα για να μην ξεφτίσει η θήκη, κάτι μου λέει θα παίζει και με αυτήν!

dusty-lampada-6

Στην άραφτη πλευρά δίπλωσα 2 εκατοστά προς τα έξω και έκανα μια ραφή αφήνοντας κενό για να περάσω μια κορδέλα.

dusty-lampada-7

Γύρισα την θήκη στην καλή της πλευρά, την σιδέρωσα και το σετάκι μου είναι έτοιμο.

dusty-lampada-8

Η βαφτιστήρα μου φέτος θα έχει την πιο μοναδική λαμπάδα!

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *