Πόντσο από παλιά κουβέρτα

Μπορεί η άνοιξη να είναι προ των πυλών, είναι όμως γνωστό σε όλους οτι ο Μάρτης πάντα κρύβει τα τελευταία κρύα. Είναι αυτή η εποχή που δεν κάνει ούτε αρκετή ζέστη για να κρύψεις τα μπουφάν, ούτε αρκετό κρύο για να τα κουβαλάς μαζί σου. Αυτό το project που βρήκαμε στο www.ehow.com σίγουρα θα σε βολέψει. Ο λόγος για το στιλάτο πόντσο από παλιά κουβέρτα! Για ρίξε μια ματιά…

Σίγουρα έχεις κάπου κάποια παλιά κρυμμένη κουβέρτα, από αυτές που ρίχνουμε στα πόδια μας στον καναπέ όταν βλέπουμε τηλεόραση που δεν την χρησιμοποιείς πια. Βγάλε την γρήγορα από την ντουλάπα, πλύνε την να ξεμυρίσει και έλα να σου πούμε πως θα την μεταμορφώσεις σε στιλάτο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Μονή κουβέρτα με κρόσια
– Ψαλίδι για υφάσματα
– Μυτερό ψαλίδι
– Καρφίτσες
– Κλωστή
– Ραπτομηχανή
– Ένα πιάτο
– Κιμωλία
– Χάρακας μικρός

Πριν προχωρήσουμε με τις οδηγίες, να σου πούμε οτι στο www.ehow.com θα βρεις σούπερ αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες για να φτιάξεις το πόντσο σου!

Διπλώνεις και απλώνεις την κουβέρτα σου σε επίπεδη επιφάνεια, έτσι ώστε να είναι οι κοντές πλευρές μαζί και τα κρόσια στο κάτω μέρος. Βρίσκεις την μέση και σημαδεύεις με την κιμωλία σου. Τοποθετείς ένα πιάτο ψηλά, αλλά στην μέση της κουβέρτας για να σχεδιάσεις την λαιμόκοψη. Σημαδεύεις με την κιμωλία ένα ημικύκλιο όσο το πιάτο. Με ένα καλό ψαλίδι κόβεις το επάνω κομμάτι της κουβέρτας μόνο, στην μέση και στη συνέχεια κόβεις στρογγυλά και στα σημάδια για την λαιμόκοψη. Αντίστοιχα σημαδεύεις με το πιάτο και στην πίσω πλευρά της κουβέρτας με λίγο λιγότερο βάθος για το πίσω μέρος του λαιμού.

Με ραφή ζιγκ ζάγκ ράβεις όλα τα κομμάτια της κουβέρτας που έκοψες για να μην ξεφτίσουν. Στη συνέχεια τα γυρίζεις προς τα μέσα περίπου μισό εκατοστό και καρφιτσώνεις. Ράβεις με απλή ή διακοσμητική βελονιά.

blanket_coat_main
Στη συνέχεια, φοράς το πόντσο και με την κιμωλία σημαδεύεις που θέλεις να κάνεις ανοίγματα για την ζώνη σου. Απλώνεις πάλι στο τραπέζι και με ένα χαρακάκι ζωγραφίζεις συμμετρικά αυτή τη φορά τα σημεία από όπου θα περνάει η ζώνη. Κάνεις ραφή κουμπότρυπας ή απλό ζιγκ ζαγκ με τη ραπτομηχανή σου γύρω από τα σημεία που έχεις σημαδέψει για τα ανοίγματα, και στη συνέχεια με ένα μυτερό ψαλίδι ανοίγεις τις τρύπες. Προσοχή! Μόνο στην μπροστινή πλευρά του πόντσο.

Τέλος, φοράς το πόντσο σου και περνάς τη ζώνη σου έτσι ώστε να πιάνεις το πόντσο μέσα σε αυτή από την μπροστινή πλευρά, αλλά όχι από την πίσω. Είσαι έτοιμη για τρελές εξορμήσεις!

Εάν δεν έχεις κουβερτάκι προς κατανάλωση, μπορείς να αγοράσεις ένα από κάποιο κατάστημα με λευκά είδη ή να αναζητήσεις τα ντουλάπια της μαμάς ή της γιαγιάς. Μιας και είναι και άνοιξη, ψάξε και για κουβέρτα σε πιο ανοιχτά χρώματα.

Μεγιά σου!

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *