Ανοιξιάτικο στεφάνι από κουρελάκια

Εάν τόσο καιρό ψάχνεις μια ιδέα για ένα εύκολο διακοσμητικό στεφάνι για το πασχαλινό τραπέζι, τότε μπορείς επιτέλους να σταματήσεις να ψάχνεις άλλο! Το φτιάξαμε εμείς για σένα και σου το παρουσιάζουμε εδώ. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δώσεις χρώμα στο σπίτι σου και να χρησιμοποιήσεις και τα ρετάλια από τα υφάσματά σου. Για ρίξε μια ματιά…Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • Ένα στεφάνι από φελιζόλ (το δικό μου είναι 25εκ διάμετρος)
  • Λωρίδες από ύφασμα
  • Περιστροφικός κόφτης και επιφάνεια κοπής ή Ψαλίδι για υφάσματα
  • Χάρακας ή μεζούρα
  • Ψαλίδι ζιγκ ζαγκ (προαιρετικό)

spring_stefani01
Το πρώτο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κόψεις τα υφάσματά σου σε λωρίδες των 37εκ επί 5εκ (εάν έχεις χάρακα σε ίντσες, τότε κόβεις 14.5 επί 2 ίντσες). Εάν κάνεις αυτή τη δουλειά με περιστροφικό κόφτη και χάρακα επάνω σε επιφάνεια κοπής θα γίνει η δουλειά σου πολύ γρήγορα και εύκολα.

spring_stefani02
Εάν έχεις ένα μικρό ψυχαναγκασμό μέσα σου, τότε ίσως θέλεις να γκρουπάρεις τα υφάσματά σου σε χρωματικές ομάδες και να κόψεις με αυτή τη λογική τις λωρίδες σου. Εάν όχι, μπορείς να κόψεις ό,τι μα ό,τι ρετάλια έχεις και να κάνεις ένα πιο παρδαλό στεφάνι.

spring_stefani03
Εγώ έκοψα από 9 λωρίδες από 6 χρώματα και τελικά μου περίσσεψαν αρκετά… Ανάλογα με το μέγεθος του στεφανιού υπολόγισε πόσα περίπου θα χρειαστείς για να το γεμίσεις καλά.

spring_stefani04
Το στεφάνι αυτό δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη τεχνική. Τυλίγεις κάθε λωρίδα γύρω από το στεφάνι και κάνεις διπλό κόμπο.

spring_stefani05

Εγώ έβαζα κάθε χρώμα σε τριάδες για να δείχνει καλύτερα.

spring_stefani06

Προσέχεις να είναι το ύφασμα επίπεδο από την πίσω πλευρά και να φαίνεται όσο γίνεται η καλή πλευρά του υφάσματος.

spring_stefani07
Αφού κάνεις κάθε κόμπο μπορείς προαιρετικά να ψαλιδίσεις και τις άκρες του φιόγκου με το ψαλίδι ζιγκ ζάγκ για πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

spring_stefani08
Γεμίζεις το στεφάνι σου με τους φιόγκους γύρω γύρω, έτσι ώστε να μην φαίνεται καθόλου το φελιζόλ. Μπορεί να χρειαστεί να σπρώξεις τα υφάσματα κοντά το ένα στο άλλο. Αφού ολοκληρώσεις θα δεις οτι οι κόμποι είναι ο ένας δίπλα στον άλλο.

spring_stefani_main1
Για πιο όμορφο αποτέλεσμα προτείνουμε να παίξεις λίγο με τις άκρες των υφασμάτων γυρνώντας τα προς διαφορετικές κατευθύνσεις για να γίνουν οι φιόγκοι πιο ανάκατοι.

Έτοιμο!

spring-stefani-2

Εάν θέλεις να κρεμάσεις το στεφάνι σου μπορείς να του βάλεις μέσα σε κάποιο φιόγκο ένα κορδόνι από την πίσω πλευρά. Εγώ σκοπεύω να το βάλω στο πασχαλινό τραπέζι με ένα φαναράκι στη μέση (υπόσχομαι φωτογραφία).

Το στεφάνι αυτό σε όλες του τις διαστάσεις είναι ιδανική διακόσμηση για γάμους, βαφτίσεις, πάρτυ κτλ, σε μονόχρωμή ή πολύχρωμη εκδοχή!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *