Ράψε σουπλά διπλής όψης

Έφτιαξες το τραπεζομάντηλο μέσης, δεν πρέπει τώρα να το συνδυάσεις με τα αντίστοιχα σουπλά; Δες πως θα φτιάξεις τα σουπλά διπλής όψης ώστε ανάλογα με την διάθεση να τα τοποθετείς!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

Τέλος, θα χρειαστείς βασικές γνώσεις ραπτικής. Αν δυσκολεύεσαι με την ραπτομηχανή σου, μπορείς να μάθεις να ράβεις από την άνεση του σπιτιού σου με τα οnline σεμινάρια ραπτικής του ftiaxto.gr.

sousplat-8

Πριν ξεκινήσεις

1. Επιλέγεις τα υφάσματα ΙΚΕΑ που θα χρησιμοποιήσεις. Τα σουπλά θα έχουν διάσταση 42εκ. x 32εκ. Προτείνουμε τα υφάσματα να είναι ίδιας ποιότητας, να ταιριάζουν χρωματικά μεταξύ τους και να συνδυαστούν και με το τραπεζομάντηλο μέσης. Πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις θα πρέπει να πλύνεις τα υφάσματά σου και να τα σιδερώσεις.

2. Προετοιμασία χώρου: Βρίσκεις μια μεγάλη, καθαρή επιφάνεια για να μπορείς να δουλέψεις με άνεση και συγκεντρώνεις όλα τα υλικά που θα χρειαστείς.

Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις.

sousplat-1

Απλώνεις τα υφάσματά σου με την ανάποδη πλευρά να σε κοιτάει και με την κιμωλία και την μεζούρα σημαδεύεις επάνω τους από ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο διάστασης 44 εκ επί 34 εκ. Προσοχή να μην συμπεριλάβεις την ούγια του υφάσματος (σκληρή άκρη), την οποία πρέπει να κόψεις. Κόβεις το κάθε ύφασμα προσεκτικά με ένα ψαλίδι επάνω στα σημάδια σου.

sousplat-2

Τοποθετείς τα υφάσματα καλή με καλή πλευρά και καρφιτσώνεις. Σημάδεψε με δύο κάθετες καρφίτσες το άνοιγμα που θα χρειαστεί να αφήσεις για να γυρίσεις το σουπλά μέσα έξω. Περίπου 10εκ είναι καλά. Προσοχή το άνοιγμα να μην βρίσκεται σε κάποια γωνία, αλλά περίπου στη μέση της μιας πλευράς του σουπλά.

sousplat-3

Γαζώνεις με απλή βελονιά γύρω γύρω το σουπλά αφαιρώντας τις καρφίτσες. Ξεκίνα το γαζί σου από την κάτω πλευρά του ανοίγματος που θα αφήσεις, κάνοντας πρώτα πίσω μπρος γαζί για να το σιγουρέψεις. Κάνε το ίδιο και όταν φτάσεις στην άλλη άκρη του ανοίγματος.

sousplat-4

Κόβεις με το ψαλίδι λίγο τις μύτες από τις γωνίες για να κάτσει καλύτερα η γωνία όταν γυρίσεις το σουπλά σου. Προσοχή να μην κόψεις κοντά στη ραφή.

sousplat-5

Γυρνάς το σουπλά μέσα έξω και με την πίσω πλευρά ενός μολυβιού σπρώχνεις προσεκτικά για να βγουν τελείως οι γωνίες.

sousplat-6

Σιδερώνεις το σουπλά καλά για να πάρει το σχήμα του και ευθυγραμμίζεις το άνοιγμα που δεν έχει στριφωθεί.

sousplat-7

Ράβεις ξανά με απλή ή διακοσμητική βελονιά το σουπλά γύρω γύρω, κλείνοντας έτσι και το άνοιγμα που είχες αφήσει.

sousplat-9

Το σουπλά είναι έτοιμο! Φτιάξε όσα χρειάζεσαι για να έχεις σετ.

Σιδέρωσέ τα καλά και τοποθέτησέ τα κάτω από τα πιάτα, παρέα με το τραπεζομάντηλο μέσης που θα φτιάξεις μόνος σου και σερβίτσια και είδη κουζίνας ΙΚΕΑ.

Καλωσόρισες άνοιξη!

soupla-ikea-tall

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

3 σχόλια στο άρθρο “Ράψε σουπλά διπλής όψης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *