Τοπ 5 sites για χειροτεχνική έμπνευση

έμπνευση

Στα πλαίσια της ανανέωσης μας αποφασίσαμε στα άρθρα μας εκτός από συγκεκριμένες ιδέες και project να μοιραστούμε μαζί σου και λίγη από την ιντερνετική γνώση που έχουμε μαζέψει τόσα χρόνια στο craftoκουρμπέτι. Κάνουμε την αρχή με τα βασικά. Εδώ, λοιπόν, είναι τα τοπ 5 sites για χειροτεχνίες (ξένα και πολύ μεγάλα) που συνηθίζουμε να επισκεπτόμαστε όταν μας λείπει λίγη έμπνευση!

(Η σειρά είναι μάλλον σειρά σπουδαιότητας στα δικά μας μάτια… Εάν τα ήξερες ήδη όλα αυτά stay tuned… Όλο και κάτι καινούργιο θα ανεβάσουμε σε επόμενη φάση!)

1. PINTEREST (ή αλλιώς εάν μπεις εκεί μέσα δεν θα ξαναβγείς ποτέ!)

pinterest_logo_main
Το πιο γνωστό ψαχτήρι για τους απανταχού crafters. Το βάλαμε στη λίστα γιατί δεν μπορεί να μην το ξέρεις, αλλά κι εμείς δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε! Παρόλο που ξεκίνησε κυρίως για να “εξυπηρετήσει” τους χειροτέχνες του κόσμου θα βρεις σε αυτό και πιο lifestyle pins, από μόδα, φωτογραφία, συνταγές, άρθρα για γονείς κτλ…

Το καλό είναι οτι μπορείς εσύ να ορίσεις τι βλέπεις και φυσικά τι βάζεις στα boards σου, οπότε βούτα και μην ξεχάσεις να βγεις από εκεί μέσα έτσι;

Έχουμε κι εμείς σελίδα εκεί (εκτός από τα προσωπικά μας προφίλ) και ποστάρουμε! Το ήξερες; Κάνε μας follow εάν θέλεις!

2. CRAFTGAWKER (ή η απάντηση στο Pinterest)

LOGO-CRAFTGAWKER2

To Craftgawker το ανακαλύψαμε πριν από αρκετά χρόνια και είναι αλήθεια οτι μας έχει “ξαλασπώσει” πολλές πολλές φορές! Πολύ πιο μαζεμένο από το Pinterest και πιο συγκεντρωμένο στα crafts διατηρεί ψηλά το επίπεδο μιας και όλα τα links που ποστάρονται σε αυτό περνούν πρώτα από έγκριση από την ομάδα του.

Θετικό γεγονός οτι σε αυτό θα βρεις κυριολεκτικά άρθρα από όλο τον κόσμο και σε όποια γλώσσα μπορείς να φανταστείς. Έχει και δικό μας άρθρο εκεί! Εάν θέλεις μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στα υπόλοιπα …gawker αδερφάκια sites για γάμους, φαγητά κτλ κτλ.

3. BRIT + CO (την αγαπάμε την Morin και την ομάδα της!)

britandco_logo

Δεν έχουμε πολλά λόγια να πούμε για το BRIT & CO! Το παρακολουθούμε καθημερινά από τότε σχεδόν που ξεκίνησε και η Morin κάνει σίγουρα εξαιρετική δουλειά στο να κάνει το crafting πιο mainstream.

Σίγουρα δεν είναι αυτό που λες site αμιγώς για crafters καθώς, έχει πολύ άρθρο με προϊόντα, ομορφιά, μόδα, gadget, αλλά η ποικιλία στα DIY projects είναι εκεί! Κάνε μια βόλτα και θα μας θυμηθείς!

4. KOLLABORA (Μπόλικα projects εκεί για όλους…)

kollabora_logo

Το Kollabora είναι ένα site όπου μπορεί κανείς να ανεβάσει το δικό του project με βήμα βήμα οδηγίες και να το προσφέρει για δωρεάν κατέβασμα ή για επί πληρωμή. Εάν ψάχνεις, λοιπόν, για λίγο πιο επαγγελματική βοήθεια στα project που θέλεις να φτιάξεις αυτό είναι το site που πρέπει να επισκεφτείς!

Να πούμε μόνο οτι μια και μόνο βόλτα εδώ σίγουρα θα σε γεμίσει με έμπνευση ακόμη και εάν δεν δεις τις βήμα βήμα οδηγίες (κοινώς δεν τις αγοράσεις!). Όσο για τους πιο αρχάριους crafters υπάρχει πάντα το δωρεάν περιεχόμενο που πρέπει να ξετρυπώσεις και φυσικά το blog του Kollabora που είναι γεμάτο με πολύ ενδιαφέροντα projects και προφίλ δημιουργών.

5. CRAFTZINE (κλασικό και αγαπημένο)

craft-zine-logo

Εντάξει, θα το παραδεχτούμε. Δεν μπαίνουμε στο Craft τόσο συχνά πια, αλλά σίγουρα μέσα από το newsletter του που ακόμη φτάνει στα emails μας έχουμε ανακαλύψει μερικές από τις πιο κουλές ιδέες για project που έχουμε δει οπουδήποτε αλλού. Και πίστεψέ μας έχουμε δεί πολλές!

Το επισκεπτόμαστε από τότε που ξεκίνησε να βγάζει το περιοδικό του, που έχουμε παρεπιπτόντως και οι δύο μας όλα του τα συλλεκτικά τεύχη, και συνεχίσαμε να το χαζεύουμε ακόμη και όταν το περιοδικό έκλεισε. Μπορεί να έχει πάρει λίγο την κάτω βόλτα σε δημοτικότητα, αλλά εάν ψάχνεις για έμπνευση που θα ξυπνήσει μέσα σου τον εναλλακτικό crafter που ήθελε πάντα να πειραματιστεί με led φωτάκια στα ρούχα του και δεν το ήξερε, this is the place to be! Δες και το αδερφάκι site του για πιο σκληροπυρηνικές καταστάσεις Makezine.com!

Παρόλο που οι θέσεις είναι μόνο 5 δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στα MarthaStewart.com που πάντα είναι ψηλά στη λίστα μας όταν αναζητούμε έμπνευση, παρόλο που μας κούρασε λίγο που συνεχώς αναζητά την ταυτότητά του και επίσης το blog του Etsy.com όπου πάντα θα βρεις κάτι να χαζέψεις.

Και μια μικρή σημείωση που πάντα θέλαμε να γράψουμε και μάλλον εδώ είναι το μέρος που ταιριάζει. Αποφύγετε να στηρίζετε μεγάλα site του εξωτερικού, αλλά και ελληνικά που συνηθίζουν να ανεβάζουν άρθρα με τίτλους όπως “100 ιδέες για να φτιάξεις σκούφο” και σαρώνουν στην κυριολεξία το internet κατεβάζοντας τόνους φωτογραφιών χωρίς να δίνουν την πηγή. Είπαμε να μοιραζόμαστε ιδέες, αλλά να το κάνουμε σωστά και με σεβασμό σε κάποιον που έχει φάει ώρες να φτιάξει κάτι και το μοιράζεται μαζί μας δωρεάν, αλλά το μόνο που θέλει είναι να αναγνωριστεί το άρθρο του και να μπει ένα link στο site ή το blog του.

Ο κώδικας συμπεριφοράς στο internet δεν διαφέρει πολύ από τον κώδικα συμπεριφοράς στην κανονική ζωή μας. Ας μην γινόμαστε κάφροι για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητά μας. Και να θυμάστε… τα παραπάνω site δεν είναι πηγές… δεν αρκεί να μπει το Pinterest.com κάτω κάτω από τις 100 “δανεικές” φωτογραφίες ενός άρθρου…

Εσύ που μπαίνεις για να πάρεις ιδέες; Ποιά είναι τα δικά σου αγαπημένα site με DIY ιδέες από το εξωτερικό που παρακολουθείς; Περιμένουμε να ακούσουμε νέα σου στα σχόλια!!!

Ρίξε μια ματιά και στο άρθρο με τα Τοπ 5 online communities για crafters.

Κράτα το

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Τοπ 5 sites για χειροτεχνική έμπνευση”

  1. [quote name=”evispir”]Ενδιαφέρον το άρθρο με τις σελίδες για crafters!
    Να προσθέσω κι εγώ μερικές:
    http://craftgossip.com/ με νέες ιδέες καθημερινά.
    http://dollarstorecrafts.com/ για ιδέες που δεν κοστίζουν πολύ!
    http://www.instructables.com/ με ιδέες και για άντρες.
    http://elmundodelreciclaje.blogspot.gr/ οικολογικές κατασκευές στα ισπανικά.
    http://krokotak.com/ Βουλγάρικη σελίδα με φοβερές ιδέες για παιδιά κι όχι μόνο!
    http://www.thecraftycrow.net/ crafts για παιδιά[/quote]
    Ευχαριστούμε evispir!!!:)

  2. Ενδιαφέρον το άρθρο με τις σελίδες για crafters!
    Να προσθέσω κι εγώ μερικές:
    http://craftgossip.com/ με νέες ιδέες καθημερινά.
    http://dollarstorecrafts.com/ για ιδέες που δεν κοστίζουν πολύ!
    http://www.instructables.com/ με ιδέες και για άντρες.
    http://elmundodelreciclaje.blogspot.gr/ οικολογικές κατασκευές στα ισπανικά.
    http://krokotak.com/ Βουλγάρικη σελίδα με φοβερές ιδέες για παιδιά κι όχι μόνο!
    http://www.thecraftycrow.net/ crafts για παιδιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *