Εμείς και το 2015

ftiaxto-2015Σαν να λέμε, εμείς και ο νέος χρόνος. Είναι η εποχή για τα περίφημα resolutions της καινούργιας χρονιάς, δηλαδή αυτές τις αποφάσεις που όλοι παίρνουμε για το τι θέλουμε να αλλάξουμε την χρονιά που τώρα ξεκινάει. Έτσι κι εμείς στο Ftiaxto.gr, αφού ξεκουραστήκαμε αρκετά στις γιορτές, τα είπαμε και τα συζητήσαμε και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις αλλαγές που σκεφτόμαστε να κάνουμε στο Ftiaxto.gr το 2015.

Εδώ και μερικά χρόνια η Βάλια κι εγώ συζητάμε για τα πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε στο Ftiaxto.gr και ποτέ δεν καταφέρνουμε να τα ολοκληρώσουμε. Μια κάποια από εμάς είναι έγκυος, την άλλη βρισκόμαστε πνιγμένες στη δουλειά από πελώρια events που οργανώνουμε… τελοσπάντων όλο αναβάλλουμε τα σχέδιά μας και φυσικά μέχρι να τα βάλουμε μπροστά τελικά, άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της κι εμείς διαπιστώνουμε οτι τα όνειρα και τα θέλω μας έχουν εντωμεταξύ αλλάξει. Και η κουβέντα ξεκινάει από την αρχή.

Όσοι μας γνωρίζουν πιο προσωπικά θα ξέρουν οτι από τότε που η Βάλια ήταν έγκυος συζητάμε για το περίφημο redesign που θέλουμε να κάνουμε στο Ftiaxto.gr. Και όσοι μας γνωρίζουν μάλλον κρυφογελάνε διαβάζοντας αυτές τις γραμμές γιατί ο μικρός Ιάσονας κοντεύει να γίνει 2 χρονών και redesign δεν έχει γίνει ακόμη.

Έτσι, φέτος, αποφασίσαμε οτι δεν θα αφήσουμε κανέναν εξωτερικό παράγοντα να μας καθυστερήσει από τους στόχους μας. Και για να έχουμε ένα ακόμη κίνητρο για να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας (ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε) επιλέξαμε να τα μοιραστούμε εδώ μαζί σας.

Εάν θέλεις να μας βοηθήσεις να κάνουμε το Ftiaxto.gr καλύτερο μπορείς να απαντήσεις στην σύντομη έρευνα που φτιάξαμε για να δούμε τι θέλουν οι επισκέπτες μας να αλλάξουμε.

ftiaxto-ereuna

Αυτά, λοιπόν, είναι τα σχέδια μας για το Ftiaxto.gr για το 2015. (Δεν θα σας κουράσουμε με τους προσωπικούς μας στόχους… δεν θα τελειώναμε ποτέ άλλωστε…)

– Redesign του Ftiaxto.gr. Το Ftiaxto.gr έκλεισε φέτος τα 7 του χρόνια, το οποίο σε ιντερνετικά χρόνια μεταφράζεται σε τουλάχιστον 70. Όταν το πρωτοανεβάσαμε ήταν σαν μια νέα, φρέσκια κοπελίτσα και πλέον είναι μια ηλικιωμένη κυρία με πι. Δυστυχώς τα lifting δεν βοηθούν πια και η κατάσταση χρειάζεται ολοκληρωτικό ξήλωμα και αλλαγή. Οπότε σύντομα το Ftiaxto θα αλλάξει και αυτή την εποχή δουλεύουμε επάνω σε αυτό και είμαστε πολύ ενθουσιασμένες! Μέσα στις αλλαγές αυτές είναι και η απλοποίηση του συστήματός μας, το οποίο σημαίνει και την κατάργηση του Ftiaxto Community. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου το Ftiaxto Community θα σταματήσει να λειτουργεί, οπότε προτείνουμε εάν έχεις φωτογραφίες ή άλλα πράγματα ανεβασμένα μόνο εκεί να τα κατεβάσεις για να τα έχεις.

Αναδιοργάνωση περιεχομένου. Και μιας και θα αλλάξει όλο το site μας είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθούμε και με το περιεχόμενό μας. Το Ftiaxto.gr αυτή τη στιγμή έχει περίπου 2.800 άρθρα που χρειάζονται επειγόντως αναδιοργάνωση και ανανέωση και ένα σωστότερο τρόπο αναζήτησης.

Περισσότερα video και περισσότερα crafts! Χωρίς περισσότερα σχόλια…

– Αλλαγή του Ftiaxto eshop. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια και σιγά σιγά έχει συγκεντρώσει σχετικά μεγάλη ποικιλία από υλικά και εργαλεία χειροτεχνίας. Αυτό όμως που βλέπουμε να συμβαίνει είναι οτι οι πελάτες μας προτιμούν να αγοράζουν από εμάς τα υλικά και εργαλεία που είναι σχετικά δυσεύρετα στην Ελλάδα. Έτσι αποφασίσαμε το Ftiaxto eshop σιγά σιγά να επικεντρωθεί σε πράγματα που δεν βρίσκουμε εύκολα ακόμη και εμείς και θα θέλαμε πολύ να χρησιμοποιούμε. Σύντομα, λοιπόν, πολλοί κωδικοί μας θα καταργηθούν, ενώ από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε μεγάλες προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα για να πουλήσουμε το στοκ μας. Επιπλέον, το Ftiaxto eshop θα χωριστεί από το Ftiaxto.gr και φυσικά θα στηθεί από την αρχή, ώστε να γίνει πιο εύχρηστο και απλό ακόμη και για μη έμπειρους χρήστες.

Γενικά διψάμε για μια ανανέωση που πιστεύουμε οτι την χρειαζόμαστε κι εμείς και οι αναγνώστες μας! Την χρονιά που μας πέρασε πέσαμε στην παγίδα της “εταιρικής” μας ιδιότητας και ξεχάσαμε για λίγο τι αγαπάμε περισσότερο να κάνουμε, να φτιάχνουμε πράγματα και να μοιραζόμαστε τη γνώση αυτή. Φέτος σχεδιάζουμε να απλοποιήσουμε τα πράγματα και να επιστρέψουμε στα βασικά.

Θα εκτιμούσαμε πολύ εάν έχεις λίγο χρόνο να μας απαντήσεις και σε μερικές ερωτήσεις που ετοιμάσαμε για να μάθουμε περισσότερα για τους επισκέπτες μας. Σε ευχαριστούμε πολύ προκαταβολικά!

Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δημιουργία!

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εμείς και το 2015”

  1. Στα σχόλια της έρευνας ξέχασα ν’ αναφέρω ότι ίσως να μην είναι καλή ιδέα να καταργήσετε κάποιους κωδικούς (λόγω εύκολης εύρεσης τους). Σε κάποια μέρη της Ελλάδας είναι τρομερά δύσκολο να βρούμε κάποια υλικά που στην Αθήνα τα βρίσκετε
    πανεύκολα. Δεν υπάρχουν παντού εξειδικευμένα καταστήματα, οπότε καταλαβαίνετε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *