Τάρτα λαχανικών

tarta-laxanikonΌποτε πάω στο γραφείο και ανακοινώνω ότι έφτιαξα τάρτα λαχανικών με κοιτούν με μισό μάτι και δυσπιστία, τους ακούγεται περίπλοκο και εξωτικό! Μην ψαρώνετε, μια ανοικτή πίτα είναι με έτοιμο φύλλο και για γέμιση ότι έχεις στο ψυγείο, δες παρακάτω πως την φτιάχνω εγώ.

 

tarta-laxanikon-1

 

Αυτήν την εποχή θα βρεις πολύ κολοκυθάκι, αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, θυμίσου να το τρίψεις στον χοντρό τρίφτη και να το αφήσεις ένα 20λεπτο με αλάτι για να βγάλει τα υγρά του.

Μέχρι να γίνει αυτό, βουτύρωσε το ταψί σου και απλωσε το έτοιμο φύλλο (έχει βγει ένα που λέει στην συσκευασία ότι είναι για τάρτες, δεν θυμάμαι μάρκα). Τρύπα το φύλλο με πηρούνι σε αρκετά σημεία για να ψηφεί και από κάτω. Όταν μου περισεύει ζύμη την κάνω λωρίδες με την ροδέλα της πίτσας και τα απλώνω πάνω από την γέμιση για σχέδιο.

tarta-laxanikon-2

Στην γέμιση βάζω συνήθως:

  • 4-5 κολοκυθάκια (τριμμένα, αλατισμένα και σουρωμένα από τα υγρά)
  • 1 αυγό
  • ανθότυρο και φέτα
  • 1 γιαούρτι
  • πιπέρι και ρίγανη
  • και 1-2 ακόμη λαχανικά που μπορεί να έχω στο ψυγείο τύπου καρότο, μανιτάρια, πιπεριές, μπρόκολο κτλ

tarta-laxanikon-3

Έχω  προθερμάνει τον φούρνο στους 200 και το αφήνω 45-55 λεπτά. Το φτιάχνω συνήθως βράδυ (εξ’ού και οι σκοτεινές φωτό) και τρώγεται άνετα σε θερμοκρασία δωματίου όλη την επόμενη μέρα.

tarta-laxanikon-4

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Απάντηση