Εύκολο σαπούνι με κονφετί

Αυτό το project είναι αφιερωμένο στην πεθερά μου που θέλει να αρχίσει να φτιάχνει σαπούνια. Το βρήκαμε στο crafterhoursblog.com και είναι η απόδειξη οτι εκεί έξω υπάρχουν projects χειροτεχνίας κατάλληλα ακόμη και για πολύ αρχάριους που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά κάτι. Βέβαια το συγκεκριμένο σαπούνι είναι ιδανικό και προχωρημένους, αφού είναι πολύ όμορφο!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις κι εσύ το δικό σου σαπούνι με κονφετί είναι:

  • Γλυκερίνη
  • Χαρτί αφής σε διάφορα χρώματα
  • Καλούπι (μπορεί να είναι και κάποιο δοχείο που έχεις σπίτι π.χ. πλαστικό δοχείο από γιαούρτι)
  • Ψαλίδι
  • Μπεν μαρί
  • Καλαμάκι από σουβλάκι
  • Προαιρετικά άρωμα και χρώμα

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις είναι να κόψεις με το ψαλίδι σου το χαρτί αφής σε μικρά μικρά κομματάκια για να φτιάξεις το κονφετί. Μπορείς να πάρεις και έτοιμο, αν και καλύτερα να έχεις το κονφετί από χαρτί αφής που διαλύεται πολύ εύκολα στο νερό.

confetti-soap-2

Μετά σε ένα μπεν μαρί λιώνεις την γλυκερίνη σου. Μπορείς να κάνεις αυτή τη διαδικασία και στα μικροκύματα με το κατάλληλο δοχείο φυσικά και πολύ προσοχή για να μην το παρακάνεις με το ζέσταμα.

Όσο λιώνει η γλυκερίνη μπορείς να ρίξεις μέσα και άρωμα και χρώμα (προαιρετικά). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αιθέρια έλαια και να βάλεις χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύεις με το καλαμάκι σου.

Τώρα για την προετοιμασία του καλουπιού σου. Εάν έχεις ειδικό καλούπι μπορείς να το αφήσεις όπως είναι. Εναλλακτικά, με ένα βαμβακάκι μπορείς να το περάσεις με λίγο λάδι για να μην σου κολλήσει το σαπούνι.

confetti-soap-3

Αφού έχει λιώσει καλά η γλυκερίνη σου ρίχνεις μια μικρή ποσότητα μέσα στο καλούπι και ρίχνεις και τα κονφετί σου. Με το καλαμάκι σου μπορείς να τα μετακινήσεις και λίγο για να πάνε παντού. Ρίχνεις κι άλλη στρώση γλυκερίνης και ανακατεύεις ξανά εάν χρειάζεται. Το αφήνεις να κρυώσει καλά (μια ώρα περίπου είναι καλά) και το βγάζεις από το καλούπι του.

Το σαπούνι σου είναι έτοιμο για πολλά πολλά σαπουνίσματα. Εάν θέλεις να το κάνεις δώρο μπορείς να το βάλεις σε μια σακουλίτσα σελοφάν και να τη δέσεις με ένα ωραίο κορδελάκι!

Έτοιμο!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Εύκολο σαπούνι με κονφετί”

  1. Καλησπέρα,

    πολύ όμορρφο όμως επειδή είμαι πάααρα πολύ αρχάρια ήθελα να ρωτήσω, που μπορώ να βρώ γλυκερινη και που χαρτάκια αφής;

    Ευχαριστω.

  2. Ελινάκι μου,
    σ’ευχαριστώ πολύ, πρώτα για την αφιέρωση και δεύτερον γιατί μου έδωσες τη λύση για τα δώρα των Χριστουγέννων.

  3. Επίσης σημαντικό είναι να ψεκάσετε τη γλυκερίνη όταν λιώσει, το καλούπι, ενδιάμεσα από τυχόν στρώσεις καθώς και στο τέλος, με οινόπνευμα. Έτσι εξαφανίζονται οι φουσκαλίτσες και κολλάνε οι στρώσεις μεταξύ τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *