Χειροποίητος αργαλειός

diy-loomΜου τυχαίνει εμένα να πέφτω πάνω σε πολλά projects με υφαντά σαν αυτό και αυτό ή είναι όντως μια νέα τάση; Σε κάθε περίπτωση μου αρέσουν πολύ και κυρίως μου αρέσει που οι δημιουργοί τους φτιάχνουν μικρά κομμάτια για διακόσμηση, δεν θα το είχα να υφάνω χαλάκι. Αν έχουν αρχίσει και σου αρέσουν και εσένα, δες πως θα φτιάξεις εύκολα χειροποίητο αργαλειό.

 

 

Θα χρειαστείς:

  • ξύλα
  • καρφιά
  • σακοράφα
  • τσατσάρα

Όπως καταλαβαίνεις, κόβεις τα ξύλα στο μέγεθος που θέλεις να φτιάξεις τον αργαλειό σου, η Allison τον έφτιαξε 28×36 εκ. Κάρφωσε τα καρφιά σε ίσες (μικρές) αποστάσεις και στην συνέχεια κάρφωσε τα ξύλα μαζί ώστε να φτιάξεις ένα παραλληλόγραμμο με τα καρφιά πάνω και κάτω.

diy-loom-1

Για να υφάνεις, πάρε λεπτό νήμα και πήγαινέ το πάνω κάτω περνώντας το από τα καρφιά. Πέρνα το κανονικό σου νήμα σε μια σακοράφα και πέρνα το πάνω κάτω από το λεπτό νήμα. Χρησιμοποίησε μια τσατσάρα για να “σπρώχνεις” το νήμα προς τα κάτω.

diy-loom-2

Δες όλο το project αναλυτικά στο dreamalittlebigger.com.

Υλικά και εργαλεία
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Χειροποίητος αργαλειός”

  1. θα υφάνεις μια κλωστή από το νήμα του στημονιού σου και τις άκρες της θα τις δέσεις στη μέση των δύο πλευρών του τελάρου σου για να σου το κρατά τεντωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *