Χειροποίητος αργαλειός

diy-loomΜου τυχαίνει εμένα να πέφτω πάνω σε πολλά projects με υφαντά σαν αυτό και αυτό ή είναι όντως μια νέα τάση; Σε κάθε περίπτωση μου αρέσουν πολύ και κυρίως μου αρέσει που οι δημιουργοί τους φτιάχνουν μικρά κομμάτια για διακόσμηση, δεν θα το είχα να υφάνω χαλάκι. Αν έχουν αρχίσει και σου αρέσουν και εσένα, δες πως θα φτιάξεις εύκολα χειροποίητο αργαλειό.

 

 

Θα χρειαστείς:

  • ξύλα
  • καρφιά
  • σακοράφα
  • τσατσάρα

Όπως καταλαβαίνεις, κόβεις τα ξύλα στο μέγεθος που θέλεις να φτιάξεις τον αργαλειό σου, η Allison τον έφτιαξε 28×36 εκ. Κάρφωσε τα καρφιά σε ίσες (μικρές) αποστάσεις και στην συνέχεια κάρφωσε τα ξύλα μαζί ώστε να φτιάξεις ένα παραλληλόγραμμο με τα καρφιά πάνω και κάτω.

diy-loom-1

Για να υφάνεις, πάρε λεπτό νήμα και πήγαινέ το πάνω κάτω περνώντας το από τα καρφιά. Πέρνα το κανονικό σου νήμα σε μια σακοράφα και πέρνα το πάνω κάτω από το λεπτό νήμα. Χρησιμοποίησε μια τσατσάρα για να «σπρώχνεις» το νήμα προς τα κάτω.

diy-loom-2

Δες όλο το project αναλυτικά στο dreamalittlebigger.com.

Υλικά και εργαλεία

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Χειροποίητος αργαλειός”

Απάντηση