Σουβέρ γιαπωνέζικου στιλ

asian-teacup-coasters_introΓύρισες από τις διακοπές και σε τρώνε τα χέρια σου να φτιάξεις κάτι εύκολο και γρήγορο; Τότε προτείνουμε σίγουρα να δοκιμάσεις τα σουβέρ σε γιαπωνέζικο στιλ που βρήκαμε στο Thirstyfortea.com. Είναι τόσο ξεχωριστά που σου εγγυώμαστε οτι κανείς δεν θα πιστεύει οτι είναι χειροποίητα. Πάμε να τα φτιάξουμε!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Ξύλινες βάσεις
– Κάποιο στρογγυλό πατρόν μικρότερο (λίγο) σε διάμετρο από τις ξύλινες βάσεις σου
– Χαρτί για origami (ιδανικά σε γιαπωνέζικο στιλ – δοκίμασε να βρεις και αυτά που είναι σαν ύφασμα)
– Κοπίδι
– Πινέλο σφουγγάρι
– Κόλλα για χαρτί
– Βερνίκι ή sealer (εμείς προτείνουμε την Mod Podge)
– Dimensional Magic
– Επιφάνεια κοπής

Ξεκινάς κόβωντας το χαρτούφασμά σου σε στρογγυλά κομμάτια που είναι λίγο μικρότερα σε διάμετρο από τις ξύλινες βάσεις σου. Εκεί θα χρειαστείς το στρογγυλό πατρόν τύπου καπάκι από βάζο, καπάκι από φακό φωτογραφικής. Πειραματίσου!

Κολλάς το χαρτούφασμα επάνω στην ξύλινη βάση. Βάλε κόλλα παντού, αλλά όχι πολύ. Αφήνεις να στεγνώσει για 10 λεπτά περίπου.

Τώρα απλώνεις το βερνίκι ή sealer σου. Στο άρθρο του Thirstyfortea.com το κάνει με σπρέυ, αλλά προσεκτικά μπορείς να κάνεις το ίδιο με την Mod Podge. Αφήνεις να στεγνώσουν καλά για καμμιά ωρίτσα.

asian-teacup-coasters_main
Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις με το Dimensional Magic. Πρώτα βάζεις ένα στρώμα Dimensional εκεί που το χαρτί συναντά το ξύλο για να μην περνάει νερό από το ιδρωμένο ποτήρι στο μέλλον. Τώρα μπορείς να ξεκινήσεις να γεμίζεις με Dimensional όλο το σουβέρ γύρω γύρω κάνοντας κύκλους που θα καταλήξουν στο κέντρο. Προσοχή να μην αφήνεις κενά και να σκας τις φουσκάλες. Γι΄αυτό πριν ξεκινήσεις καλό είναι να ΜΗΝ έχεις κουνήσει το μπουκάλι.

Άφησέ τα να στεγνώσουν πολύ καλά για τουλάχιστον 24 ώρες. Μην ανησυχείς θα γίνουν διάφανα!

Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *