Το δικό σου κιμονό

kimono_diy_introΕίναι παντού! Όλοι και όλες οι fashion bloggers μιλούν και φωτογραφίζονται με αυτά! Προφανώς υπάρχει κάποιο τελευταίο trend με τα κιμονό. Αυτό όμως που δεν μπορούν να σου πουν οι απανταχού fashion blogger είναι το μεγάλο μυστικό! Πως μπορείς να ράψεις το δικό σου μοναδικό κιμονό. Εμείς το βρήκαμε στο www.freeseries.ca. Τώρα για το πως θα το φορέσεις… καλύτερα να απευθυνθείς στους ειδικούς!

Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι:

– 2 μαντήλια (ή ύφασμα που θα ήταν ωραίο για κιμονό)
– Ψαλίδι
– Καρφίτσες
– Ραπτομηχανή ή βελόνα
– Μεζούρα
– Κλωστή
– Σίδερο

Όλη η δυσκολία είναι να επιλέξεις το σωστό ύφασμα και να κατανοήσεις το εύκολο πατρόν του απλού αυτού κιμονό!

kimono-template
Πρόκειται ουσιαστικά για 2 μεγάλα κομμάτια ύφασμα, όσο ας πούμε ένα μεγάλο τετράγωνο μαντήλι το καθένα, τα οποία απλώνεις και τοποθετείς επάνω σε ένα τραπέζι. Το ένα μαντήλι που θα είναι η πλάτη του κιμονό το αφήνεις ως έχει. Το άλλο το κόβεις ακριβώς στη μέση. Και εκεί που έχεις κόψει κάνεις ένα στρίφωμα περίπου 2.5 εκ. και το σιδερώνεις. Ράβεις και εάν θες ξανασιδερώνεις. Μετά τοποθετείς το μαντήλι της πλάτης επάνω στο τραπέζι σου και ακριβώς από επάνω του, καλή με καλή και με τις δεξιά και αριστερά γωνίες να εφάπτονται ράβεις στα σημεία που δείχνει το σχεδιάγραμμα του άρθρου του www.freeseries.ca. Ράβεις δηλαδή ουσιαστικά τους ώμους και αφήνοντας ένα αρκετά μεγάλο άνοιγμα για μανίκια ράβεις και τις κάτω δεξιά και αριστερά πλευρές.

Γυρίζεις μέσα έξω και ταντάν! Έτοιμο το κιμονό σου!

Τώρα μένει να σκεφτείς τρόπους να το συνδυάσεις με τα καλοκαιρινά σου ρούχα…

kimono_diy_main

 

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το δικό σου κιμονό”

Απάντηση